Articles by: Torill Anita

Halvgrove fennikelrundstykker

Halvgrove fennikelrundstykker

Jeg legger sjelden ut oppskrifter på bakst selv om jeg baker ganske ofte. Grunnen er at jeg som regel lager gjærbakst og ofte bruker jeg de samme oppskriftene, da blir […]

Read more ›
0 commentsseptember 20, 2018 at 9:17 ambakst gjærbakst rundstykker

Ovnsbakt blomkål med godt tilbehør

Ovnsbakt blomkål med godt tilbehør

Jeg elsker vegetarmat, men gidder ikke å kalle meg vegetarianer fordi jeg vil ha mulighet til å spise akkurat det jeg vil. Jeg vil ikke plassere meg i en bås, […]

Read more ›
0 commentsseptember 17, 2018 at 7:53 amblomkål ovnsretter vegetar

Krabbe med spicy saus

Krabbe med spicy saus

Vanligvis serverer jeg krabbe på tradisjonelt vis med aioli/ majones, sitron og salat, men det er jo gøy med variasjon. Jeg har spist peppercrab i Asia og også laget det […]

Read more ›
0 commentsseptember 14, 2018 at 9:44 amkrabbe saus sjømat skalldyr

Bula Neobistro i Trondheim

Bula Neobistro i Trondheim

Da Renée Fagerhøy gikk av med seieren i Top Chef 2016 fortalte hun at hun ville bruke premiepengene til å åpne restaurant i Trondheim. Da bestemte vi oss for at […]

Read more ›
0 commentsseptember 10, 2018 at 9:49 amNorge reiser reiser restauranter Trondheim

Auberginegrateng – vegetar

Auberginegrateng – vegetar

Jeg elsker auberginer rett og slett, så det bruker jeg ofte. Spesielt i vegetarretter er det helt perfekt, men det egner seg egentlig til det meste. På bloggen har jeg […]

Read more ›

FAGN – snart må det blinke en Michelinstjerne her

FAGN – snart må det blinke en Michelinstjerne her

De gamle lokalene til Credo i Ørjaveita 4  huser nå Trondheims beste restaurant, FAGN.  Mannen som driver dette eventyret av en restaurant er Jonas André Nåvik som er et kjent […]

Read more ›
0 commentsseptember 1, 2018 at 11:45 amNorge reiser reiser restauranter Trondheim

Catos nydelige breiflabb

Catos nydelige breiflabb

Denne gangen har jeg fått lov til å gjengi  signaturretten til en venn av oss, breiflabb a la Cato. Og dette er ikke en vanlig god breiflabb, men en helt […]

Read more ›
0 commentsaugust 29, 2018 at 10:05 amfisk

Laks med spinat under tomatlokk

Laks med spinat under tomatlokk

Denne retten laget jeg som en helt vanlig hverdagsmiddag en mandag i ferien. Hva hadde jeg i kjøleskapet? Jo, spinat, løk, masse tomater, creme fraishe og forskjellige basisvarer som de […]

Read more ›
2 commentsaugust 15, 2018 at 9:25 amfisk laks marmelade tomater

Umami – topprestaurant i Harstad

Umami – topprestaurant i Harstad

Selv om Harstad er en liten by har den overraskende bra restauranter. Det er ikke snakk om vanlig bra restauranter, men helt på toppnivå. Det er spesielt to restauranter som […]

Read more ›
0 commentsaugust 10, 2018 at 9:47 amHarstad reiser reiser restauranter

Bakt søtpotet med kylling

Bakt søtpotet med kylling

Jeg bruker ofte søtpoteter, blant annet i suppe, som søtpotetmos, bakt sammen med andre grønnsaker, fries og mye mer. Jeg gjør det først og fremst fordi jeg synes det smaker […]

Read more ›
0 commentsaugust 7, 2018 at 10:07 amovnsretter søtpoteter

Pannestekt uer med søtpotet, ertepuré og bakte tomater

Pannestekt uer med søtpotet, ertepuré og bakte tomater

  Uer er en nydelig fisk som jeg egentlig burde spist mye oftere, men så glemmer jeg den på en måte når jeg handler fisk. Jeg tror jeg bare har […]

Read more ›
0 commentsjuli 30, 2018 at 9:58 amfisk tomater

Lake District – verdt et besøk

Lake District – verdt et besøk

Vi har aldri reist mye i England, bortsatt fra en elvebåtferie for mange år siden og noen besøk i London. Det er egentlig rart for jeg er så glad i […]

Read more ›

Fiskekrogen – best i Lofoten?

Fiskekrogen – best i Lofoten?

Fiskekrogen i Henningsvær er antagelig den beste restauranten i Lofoten,  i alle fall er den blant de beste. Vi hadde 3 overnattinger i Henningsvær og spiste middag her 2 ganger […]

Read more ›

Nye opplevelser i magiske Lofoten

Nye opplevelser i magiske Lofoten

For meg er Lofoten det fineste stedet i Norge.. Lofoten er så usannsynlig vakkert og variert at jeg tror aldri jeg blir lei av det. Vi var her første gang […]

Read more ›

Stekt ananas med kokos, chili og vaniljeis

Stekt ananas med kokos, chili og vaniljeis

Wow, denne desserten er så god at du kan ikke forestille deg det før du har smakt. Og så er den så enkel å lage også, tar bare noen minutter. […]

Read more ›
0 commentsjuni 12, 2018 at 10:14 amdessert frukt

Laks med asparges, søtpotet- og blomkålmos og salsa verde

Laks med asparges, søtpotet- og blomkålmos og salsa verde

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg har i alle fall problemer å finne på mat som smaker i varmen. Når gradestokken dirrer på 30 grader og […]

Read more ›
0 commentsmai 30, 2018 at 11:02 amblomkål fisk grønnsaker laks

Blåskjell med Crème fraîche

Blåskjell med Crème fraîche

De siste dagene har vært helt fantastiske med sol fra morgen til kveld og varme, gode kvelder. Det negative er at jeg aldri får lagt meg. Det er så få […]

Read more ›
0 commentsmai 25, 2018 at 12:01 pmblåskjell sjømat skalldyr

Suppe av hvite asparges

Suppe av hvite asparges

Nå er vi midt i aspargessesongen og jeg kan lage min favorittsuppe av hvite asparges. Jeg elsker den suppen og synes bare det er synd at sesongen er så kort. […]

Read more ›
0 commentsmai 14, 2018 at 9:34 amasparges grønnsaker suppe