Suppe har ofte en plass på middagsbordet vårt både fordi jeg synes det er godt, men også fordi det er morsomt å lage. Man kan lage lettvinte supper og supper som tar lang tid, det er uansett litt spennende å lage synes jeg. I denne suppen har jeg brukt både «vanlige» rotgrønnsaker og de litt mer utradisjonelle i suppesammenheng.
Denne suppen er ganske enkel og rask å lage, men det tar jo litt tid å dele opp grønnsakene og mose dem, men ellers er det helt ukomplisert.
Jeg brukte en del forskjellig krydder her, bare smakte meg fram, og vi synes i alle fall den smakte nydelig.
Ingredienser:
- 1 liter grønnsakskraft eller kyllingkraft
- 1 pakke kokosmelk
- 500 gram gresskar i terninger
- 1 søtpotet i terninger
- 2 gulbeter i terninger
- 1/2 sellerirot i terninger
- 2 gulrøtter i terninger
- 1/2 rødløk, hakket
- 1,5 ss tomatpuré
- 2 ts chiliflak
- 1/2 ts karri
- 1/2 ts spisskummen
- 1 pakke røde linser Go Green (trenger ikke bruke de som må kokes på forhånd)
- Litt persille + noen reker drysses over
Fremgangsmåte:
- Ha kraft i en kjele og kok opp
- Tilsett tomatpuré og bland inn
- Del opp alle grønnsakene og ha det i gryten
- Kok opp igjen og la det koke ca 20 minutter til grønnsakene er myke
- Mos dette med en stavmikser til det er helt glatt (suppen vil være tykk)
- Tilsett kokosmelken og bland inn
- Tilsett krydder og smak til
- Skyll og tilsett linsene
- La det putre noe minutter
- Dryss litt persille over og pynt gjerne med noen reker