Denne pastaretten er en av mine favoritter siden den inneholder mye av det jeg liker aller best. Den er fargerik og fin, men det kommer ikke så godt fram på bildet. I sausen er det både tomater, gulrøtter, gulbeter, tofu og mye mer som du kan se av oppskriften under.
Jeg har blitt veldig glad i tofu, men likte den ikke noe særlig i starten. Derfor leste jeg mye om tilberedningsmetoder på sider om vegansk mat og nå står den på favorittlisten min.
Ingredienser:
- 1/2 rødløk, grovhakket
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 10-12 cherrytomater delt i to
- 3-4 gulrøtter i terninger
- 3 gulbeter, delt i terninger
- 4-5 champinjong i skiver
- 1 pakke fast tofu i terninger
- 1/2 pakke edamamebønner uten skall (finnes i frysedisken)
- pasta (jeg brukte tagliatelle)
- 1/2 glass kapers
- 2 dl matfløte (gjerne vegansk)
- 100 gram parmesan
- Hvetemel
- Salt og pepper
- Øvrig krydder etter eget valg
Fremgangsmåte:
- Start med tofuen
- Del tofuen i litt store biter og legg dem i en blanding av hvetemel med salt og pepper
- Ha olje og litt smør i stekepannen og varm opp til ganske høy varme
- Ha tofubitene i pannen og stek til de har gyllen farge
- Sett dem til side
- Vask pannen hvis det er nødvendig før du setter den tilbake på platen
- Ha smør og olje i pannen og tilsett champinjongen, krydre med salt og pepper
- La den surre noen minutter og tilsett tomater, løk og hvitløk
- Surr videre i ca 10 minutter eller til tomatene «faller sammen”
- Sett til side
- Kok opp vann og tilsett gulrøtter og gulbeter, la det koke 3-4 minutter. Slå av vannet
- Ha nå alle grønnsakene i pannen og la det surre (gulbeter, gulrøtter, champinjongblandingen,)
- Bland godt sammen og tilsett matfløten (om det ser litt tørt ut kan du tilsette mer matfløte)
- Kok pastaen etter anvisning på pakken
- Tilsett deretter pastaen og halvparten av parmesanen i pannen
- Bland godt sammen
- Dryss resten av parmesanen over ved servering
Jeg serverte en grønn salat som tilbehør