Småpoteter og halloumi er en perfekt match, og med noen andre grønnsaker i tillegg ble det helt fabelaktig. Det umulige skjedde også, Jørn (mannen min) begynte plutselig å like halloumi så nå vil det bli brukt mer i heimen.
De fleste kjenner denne osten fra ferier i Hellas, men vet kanskje ikke så mye om den. Det er den enste osten som ikke smelter eller mister fasongen ved oppvarming. Den er også svært proteinrik (20 gram protein per 100 gram) og brukes mye i vegetarisk matlaging.
Her får du oppskriften min som jeg anbefaler sterkt selv om du vanligvis ikke spiser denne type mat.
Ingredienser Salat
1 pakke halloumi (jeg kjøper min på Meny)
1/2 pakke perlepoteter
1 pakke Mamma Mia-salat fra Onna (du kan selvsagt bruke en annen salat, men dette er min favoritt – rosa pakke)
4 gulbeter i ganske tynne båter
1-2 gulrøtter terninger
4 fedd hvitløk (presses flate)
1/2 agurk
1 avocado
10-12 små tomater
Ingredienser sennepsvinagrette
1 dl god olivenolje
1 ss sennep med honning (Jeg bruker Jacobs)
1 ss grov sennep
Saften av 1/2 sitron
2 ts honning
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ha potetene og gulrøttene i en kjele og kok opp
Slå av vannet når vannet har kokt opp og ha gulrøtter og poteter i en ildfast form med olje i bunnen
Tilsett betene
bland inn hvitløkene
Krydre med salt, pepper, røkt paprika og evt annen krydder
La det bake i ca 30 minutter på 200 grader, vend på grønnsakene noen ganger under stekingen. Kjenn etter om de er gjennomstekt
Når det gjenstår 10 minutter tilsetter du tomatene
Potetene skal bli litt gyldne under stekingen
Mens formen står i ovnen har du salat på et fat
Del agurken i to på langs og del deretter i skiver slik at det blir halve agurkskiver
Del avokadoen i terninger
Fordel agurk og avocado over salaten
Når formen av ferdig tar du den ut av ovnen og setter den på banken i ca 15 minutter for å avkjøles litt
Den skal bli lunken
Lag imens vinagretten og stek halloumien
Ha alle ingrediensen i en liten bolle og pisk slik at ingrediensene blandes. Du må piske godt slik at den ikke skiller seg
Osten:
Del osten i skiver og pensle med olje og krydder på begge sider
Ha olje i pannen og 1 teskje med smør
Ha osten i pannen og stek ved middels varme til den har fått farge, 3-4 min på hver side (kan også være mindre)
Servering
Fordél grønnsaksblandijngen over salaten
legg osten over
Server vinagretten ved siden av