Lun halloumisalat med småpoteter, grønnsaker og sennepsvinagrette

IMG 9533

Småpoteter og halloumi er en perfekt match, og med noen andre grønnsaker i tillegg ble det helt fabelaktig. Det umulige skjedde også, Jørn (mannen min) begynte plutselig å like halloumi så nå vil det bli brukt mer i heimen. 

De fleste kjenner denne osten fra ferier i Hellas, men vet kanskje ikke så mye om den. Det er den enste osten som ikke smelter eller mister fasongen ved oppvarming. Den er også svært proteinrik (20 gram protein per 100 gram) og brukes mye i vegetarisk matlaging.

Her får du oppskriften min som jeg anbefaler sterkt selv om du vanligvis ikke spiser denne type mat.

IMG 9536

 

Ingredienser Salat

1 pakke halloumi (jeg kjøper min på Meny)

1/2 pakke perlepoteter

1 pakke Mamma Mia-salat fra Onna (du kan selvsagt bruke en annen salat, men dette er min favoritt – rosa pakke)

4 gulbeter i ganske tynne båter

1-2 gulrøtter terninger

4 fedd hvitløk (presses flate)

1/2 agurk

1 avocado

10-12 små tomater

 

Ingredienser sennepsvinagrette

1 dl god olivenolje

1 ss sennep med honning (Jeg bruker Jacobs)

1 ss grov sennep

Saften av 1/2 sitron

2 ts honning

salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Ha potetene og  gulrøttene i en kjele og kok opp

Slå av vannet når vannet har kokt opp og ha gulrøtter og poteter i en ildfast form med olje i bunnen

Tilsett betene

bland inn hvitløkene

Krydre med salt, pepper, røkt paprika og evt annen krydder

La det bake i ca 30 minutter på 200 grader, vend på grønnsakene noen ganger under stekingen. Kjenn etter om de er gjennomstekt

Når det gjenstår 10 minutter tilsetter du tomatene

Potetene skal bli litt gyldne under stekingen

Mens formen står i ovnen har du salat på et fat

Del agurken i to på langs og del deretter i skiver slik at det blir halve agurkskiver

Del avokadoen i terninger

Fordel agurk og avocado over salaten

Når formen av ferdig tar du den ut av ovnen og setter den på banken i ca 15 minutter for å avkjøles litt

Den skal bli lunken

Lag imens vinagretten og stek halloumien

Ha alle ingrediensen i en liten bolle og pisk slik at ingrediensene blandes. Du må piske godt slik at den ikke skiller seg

 

Osten:

Del osten i skiver og pensle med olje og krydder på begge sider

Ha olje i pannen og 1 teskje med smør

Ha osten i pannen og stek ved middels varme til den har fått farge, 3-4 min på hver side (kan også være mindre)

 

Servering

Fordél grønnsaksblandijngen over salaten

legg osten over

Server vinagretten ved siden av

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *