Deilig fiskegrateng av torsk

IMG 0572

Fiskegrateng er skikkelig tradisjonsmat, det er i alle fall jeg vokst opp med. Det er også en rett som er fin å lage hvis man har rester av fisk. Man kan bruke akkurat den fisken man ønsker i gratengen, på bloggen har jeg oppskrifter med både torsk, kveite og laks.

Fremgangsmåten og ingrediensen kan varieres, jeg har for eksempel brukt grovraspet grønnsaker i sausen her, men ellers er det nok mest vanlig å servere grønnsakene ved siden av. 

Denne oppskriften rekker til 4-6 personer.

Ingredienser:

ca 500 gram renskåret torsk

2 store gulrøtter, raspet

1 liten eller 1/2 stor sellerirot, raspet

1 persillerot, raspet

1/2 rødløk, finhakket

1 vårløk i tynne rnger

1/2 fennikel, raspet

1,5 dl ukokt makaroni

2 ss smør

3 ss hvetemel

Ca 4 dl melk

1 ts salt

1 ts hvit pepper

1 ts muskatnøtt

3 egg 

Panko eller strøkavring

evt revet ost

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader

Kok makaroni 

Rasp grønnsakene

Kok opp vann og la fisken trekke i 7-8 minutter

Avkjøl den litt og del den i passe store biter

Smelt smør og rør inn hvetemel og spe med melk og evt fiskekraft

Kok opp sausen under omrøring og smak til med krydder

Avkjøl sausen litt og vend inn makaroni og grønnsaker

Skill eggene og vend inn eggeplommer og fisk

Stivpisk eggehvitene og vend dem deretter forsiktig inn i gratengen

Fyll gratengen i en smurt form

IMG 3282

Dryss over panko/ strøkavring og evt ost

Stek gratengen på nederste rille i 40-50 minutter

IMG 3284

Server med kokte mandelpoteter, evt remulade/ rømme og en enkel salat

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *