Lasagne med tofu, linser og bønner (vegetar)

IMG 0320

Jeg har spist mange forskjellige typer lasagne oppigjennom årene, både kjøttbasert, kyllingbasert, laksebasert og vegetarbasert, men den oppskriften jeg legger ut her er min absolutte favoritt. Enten du er vegetarianer eller ikke så synes jeg du skal prøve, dette er bare SÅ godt <3

Oppskriften holder til 6 voksne personer, men det går fint å varme opp restene og den er også fin å fryse.

 

Ingredienser: 

1/2 løk, hakket

4 hvitløkfedd, hakket

1 pakke hvite bønner, ferdigkokt

1 pakke røde linser, ferdigkokt 

1/2 squash i terninger

10 sjampinjong i skiver

1 liten pk spinat

10 cherrytomater, delt i to

2 tomatbokser 

2 ss tomatpuré

1 ss grønnsaksfond 

1 pakke Tofu i terninger

50 gram parmesan

Strøost

2 ts rosmarin

1 ts oregano

Salt og pepper

Lasagneplater

 

Fremgangsmåte

Surr løk og hvitløk i litt olje til det er blankt

Tilsett sjampinjong og la det surre til soppen er ferdig

Tilsett spinat og surr til spinaten faller sammen

Tilsett tofu, squash og cherrytomater og surr dette i ca 10 minutter

Tilsett tomatpuré og bland sammen

Tilsett tomatboksene + grønnsaksfond og bland sammen

Skyll bønner og linser i kaldt vann og ha det i pannen

Surr dette sammen i noen minutter og smak til med urter og krydder

Legg denne blandingen, revet  ost og lasagneplater lagvis i en ildfast form (Jeg fikk 3 lag i min form)

Avslutt med tomatblandingen

Dryss strøost og parmesan over

Stek midt i ovnen på 200 grader ca 45 minutter

 

Smaker godt med en grønn salar ved siden av 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *