Jeg har spist mange forskjellige typer lasagne oppigjennom årene, både kjøttbasert, kyllingbasert, laksebasert og vegetarbasert, men den oppskriften jeg legger ut her er min absolutte favoritt. Enten du er vegetarianer eller ikke så synes jeg du skal prøve, dette er bare SÅ godt <3
Oppskriften holder til 6 voksne personer, men det går fint å varme opp restene og den er også fin å fryse.
Ingredienser:
1/2 løk, hakket
4 hvitløkfedd, hakket
1 pakke hvite bønner, ferdigkokt
1 pakke røde linser, ferdigkokt
1/2 squash i terninger
10 sjampinjong i skiver
1 liten pk spinat
10 cherrytomater, delt i to
2 tomatbokser
2 ss tomatpuré
1 ss grønnsaksfond
1 pakke Tofu i terninger
50 gram parmesan
Strøost
2 ts rosmarin
1 ts oregano
Salt og pepper
Lasagneplater
Fremgangsmåte
Surr løk og hvitløk i litt olje til det er blankt
Tilsett sjampinjong og la det surre til soppen er ferdig
Tilsett spinat og surr til spinaten faller sammen
Tilsett tofu, squash og cherrytomater og surr dette i ca 10 minutter
Tilsett tomatpuré og bland sammen
Tilsett tomatboksene + grønnsaksfond og bland sammen
Skyll bønner og linser i kaldt vann og ha det i pannen
Surr dette sammen i noen minutter og smak til med urter og krydder
Legg denne blandingen, revet ost og lasagneplater lagvis i en ildfast form (Jeg fikk 3 lag i min form)
Avslutt med tomatblandingen
Dryss strøost og parmesan over
Stek midt i ovnen på 200 grader ca 45 minutter
Smaker godt med en grønn salar ved siden av