Camillas deilige eplekake

 IMG 9570 

Jeg er glad i å bake gjærbakst så det baker jeg ofte, men kaker lager jeg nesten aldri. Det blir sjelden mer enn et par ganger i året, men i år har jeg ikke bakt kaker i det hele tatt før nå. Jeg  er ikke flink til det, er ikke så glad i det heller.

Men eplekaker  synes jeg er godt. Denne oppskriften har jeg fått av datteren min og hun har antagelig fått den av en annen. Den er i alle fall veldig god og jeg legger ut oppskriften her for å ha lett tilgang til den og så kan jo andre prøve den også hvis de vil.

Du finner andre eplekaker på bloggen HER.

 

3 egg og 250 gram sukker vispes til eggedosis.

Smelt 150 gram smør og avkjøl

Vend inn 200 gram siktet hvetemel og 1 ts bakepulver sammen med smøret

4 middels store syrlige epler (helst norske)

 

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, fjern kjernen og del dem i 4. 

Er eplene veldig store kan man dele dem i 5, menpenget er at det skal være store, tykke båter

Ha sukker og kanel,  tilsvarende ca 1/2 brulee-form el.l., i en stor plastpose

Ha eplene i posen og gni de godt inn med sukker- og kanelblandingen

Trykk deretter eplebitene godt ned i kakedeigen

Deigen skal være helt fylt av eplebåter

Stekes på 200 grader i ca 45 minutter

La kaken avkjøles i formen

Kaken kan fryses, men bør da tines i kjøleskapet

 

Kaken smaker godt med vaniljeis eller krem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *