Jeg er glad i å bake gjærbakst så det baker jeg ofte, men kaker lager jeg nesten aldri. Det blir sjelden mer enn et par ganger i året, men i år har jeg ikke bakt kaker i det hele tatt før nå. Jeg er ikke flink til det, er ikke så glad i det heller.
Men eplekaker synes jeg er godt. Denne oppskriften har jeg fått av datteren min og hun har antagelig fått den av en annen. Den er i alle fall veldig god og jeg legger ut oppskriften her for å ha lett tilgang til den og så kan jo andre prøve den også hvis de vil.
Du finner andre eplekaker på bloggen HER.
3 egg og 250 gram sukker vispes til eggedosis.
Smelt 150 gram smør og avkjøl
Vend inn 200 gram siktet hvetemel og 1 ts bakepulver sammen med smøret
4 middels store syrlige epler (helst norske)
Fremgangsmåte:
Skrell eplene, fjern kjernen og del dem i 4.
Er eplene veldig store kan man dele dem i 5, menpenget er at det skal være store, tykke båter
Ha sukker og kanel, tilsvarende ca 1/2 brulee-form el.l., i en stor plastpose
Ha eplene i posen og gni de godt inn med sukker- og kanelblandingen
Trykk deretter eplebitene godt ned i kakedeigen
Deigen skal være helt fylt av eplebåter
Stekes på 200 grader i ca 45 minutter
La kaken avkjøles i formen
Kaken kan fryses, men bør da tines i kjøleskapet
Kaken smaker godt med vaniljeis eller krem