Siden jeg er pescetarianer, eller pesco-vegetarianer som det også heter, må jeg finne på retter som ikke inneholder kjøtt. Mannen min er veldig glad i kjøtt så han bestiller alltid det når vi er ute på restaurant for eksempel. Men han klager aldri på den maten han får servert hjemme heller selv om den ikke inneholder kjøtt.
I denne retten har jeg brukt Tofu, det gir en slags «kjøttfølelse» på en måte, og retten kan like gjerne lages med kjøtt. Det er mange tilsvarende retter hvor man bare kan bytte ut kjøtt med tofu, og det smaker minst like godt.
Her får dere oppskriften, den er beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
- 2 pakker Tofu, ca 500 gram
- 200 gram aromasopp
- 1/2 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Rapsolje
- Smør
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 10 små cherrytomater, grovhakket eller delt i 4
- 1/2 ts oregano
- 1/2 ts timian
- 1/2 ts basilikum
- 1/4 ts chiliflakes eller mer
- 1,5 ss tomatpuré
- 2,5 dl grønnsakskraft
- 1,5 dl matfløte
- 50 gram revet parmesan
Fremgangsmåte:
- Skjær tofuen i biter/ skiver på ca 1,5 cm
- Bland mel sammen med salt og pepper
- Vend tofubitene i melblandingen
- Ha rapsolje og smør i pannen og varm det opp
- Ha tofubitene i pannen og varm dem ved relativt høy varme
- Når de har fått en litt sprø overflate legger du dem over på en tallerken
- Skru ned varmen litt og ha soppen i pannen
- Brun den og tilsett evt mer smør/ olje
- Når soppen er ferdig har du tofubitene tilbake i pannen
- Ha hvitløk og krydder i pannen og bland
- Når dette har surret litt tilsetter du tomatpuré, grønnsakskraft og matfløten
- Rør det hele sammen, sett på lokk og la det koke opp
- La det småkoke ca 10 minutter (tiden det tar å koke risen)
- Hakk/ del de små tomatene og bland inn og la det koke litt videre
- Til slutt tilsetter du parmesanosten og blander den godt inn
- Smak på retten for å kjenne om den trenger mer krydder av noe slag
Serveres med fullkornris og salat for eksempel.