Torskegryte med smak av høst

 

IMG 9545

Dette er en smakfull gryte hvor jeg har brukt flere av høstens grønnsaker, derav navnet. Jeg lager fiskegryte og fiskesuppe rett som det er, forskjellen er bare valg av grønnsaker. Bruk det du liker, du trenger selvsagt ikke følge oppskriften slavisk.

Jeg har brukt torskeloin i gryten, det er selvsagt heller ikke nødvendig, det er jo veldig kostbart. Sei er en billig fisk og hadde vært helt grei å bruke.

Suppen blir spesielt god hvis du bruker hjemmelaget skalldyrkraft, men jeg vet selvsagt at ikke alle har det i fryseren. Kjøp skalldyrkraft eller fiskekraft i butikken.

 

 Ingredienser:

  • 4-500 gram torskefilét
  • 2 vårløk i skiver
  • 2-3 gulrøtter i terninger
  • 10 perlepoteter
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 1 gulbete i terninger
  • 1/2 sellerirot i terninger
  • 1 persillerot i terninger
  • 1/2 fennikel, grovhakket
  • 3 dl skalldyrkraft 
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts røkt paprikakrydder
  • 1/2 ts fiskekrydder
  • 1/2 ts pepper
  • 3 ss crème frâiche
  • 1/2 kg reker med skall (skrell dem) 
  • Dill eller persille
 Fremgangsmåte:
  • Skjær/ hakk alle grønnsakene 
  • Ha vann/ kraft i en kjele
  • Tilsett grønnsakene og la det koke 10-15 minutter (til det er mørt)
  • Lag en jevning av mel og vann og visp det inn i gryten
  • Kok opp og la det koke i 10 min for å bli kvitt melsmaken
  • Smak til med salt, pepper og annet krydder 
  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten
  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er ferdig
  • Tilsett gjerne litt dill eller persille

Spis gryten som den er eller server brød/ knekkebrød ved siden av

 

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *