Denne suppen er både god, sunn og veldig fargerik. Jeg liker fargerik mat så jeg pleier som regel å tilsette noe fargerikt hvis maten i seg selv har så mye farger.
Jeg har brukt blomkål, søtpotet, gulbete og gulrøtter som hovedingredienser og tilsatt hvitløk, løk og forskjellig krydder
For å gjøre suppen helt vegansk kan du bruke Gryr eller Oatly Matfløte
Ingredienser:
- 1 middels stort blomkålhoder
- 4 gulrøtter
- 2 gulbeter
- 1 søtpotet
- 1 rødløk
- 1/2 purre
- 3 fedd hvitløk
- 5 -6 dl grønnsakskraft
- 1-2 ts chilipaste
- 1 ss tomatpuré
- 3 dl Gryr matfløte, eller Oatly (vanlig matfløte kan selvsagt også brukes)
- 1 ts basilikumkrydder
- 1/2 ts gurkemeie (kan utelates)
- salt og pepper
Garnityr:
- Hakket bladpersille
- Hakkede tomater
Fremgangsmåte:
- Ha smør og olje i en gryte
- Hakk løk og hvitløk og ha i gryten
- La dette surre sammen så det blir mykt
- Skrell og del grønnsakene i terninger og ha opp i gryten
- Hell grønnsakskraft i gryten (evt vann og buljong)
- Tilsett chilipaste og tomatpuré
- Kok opp og la det småkoke ca 20-30 minutter
- Tilsett Gryr matfløte og varm opp igjen
- Mos grønnsakene med en stavmikser
- Smak til med salt og pepper
- Suppen skal være tykk, men hvis du synes den blir for tykk tilsetter du bare mer kraft eller fløte
- Ved servering kan du ha hakket bladpersille og tomater
Tilbehør:
Jeg bruker Rugsprø eller vanlig knekkebrød. Men du kan selvsagt bruke baguetter eller hvorfor ikke dette SUPPEBRØDET?