Smakfullt grovbrød med valnøtter

IMG 0355

Jeg er glad i å bake gjærbakst så fryseren inneholder alltid diverse brød, rundstykker etc. «Problemet» er imidlertid at jeg nesten ikke spiser brød, så det er Jørn (mannen min) som må sørge for at det blir spist opp. 

Nå har jeg nettopp bakt en ny «ladning» med både loff og grovbrød så da har vi nok av det en stund i alle fall.

Oppskriften jeg legger ut her er en variasjon av andre grovbrød jeg har bakt, men jeg har endret litt på en gammel oppskrift. Jeg synes dette brødet ble både saftig og smakfullt.

Ingredienser:

9 dl lunkent vann 

25 g gjær (1/2 pakke)

1 ss havsalt

1 ts sukker

1,5 dl havregryn

2 ss chiafrø

1 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

8 dl grovbakst

12 dl hvetemel

ca 100 gram valnøtter

50 gram Soft Flora (romtemperert)

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene bortsett fra smør og valnøtter i eltebollen

Elt deigen i ca 10 minutter

Tilsett smøret i terninger og elt i ca 10 minutter

Tilsett valnøttene (IKKE hakk dem)

Elt dette sammen på høy hastigheten i ca 2-3 minutter

Hev deigen i 1 time og 30 minutter

Bak ut deigen og del den i to like deler og legg i 2 brødformer på 1,5 liter

Hev deigen i ca 50 minutter

Pensle deigen med vann og snitt toppen av brødene

Sett brødene på nederste rille i forvarmet ovn (220 grader)

Stek dem i ca 45 minutter

Avkjøles på rist

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *