Gresskar og beter i skjønn forening

E9D937F6 C887 419B A4A2 D49DC427543A

Denne retten ble en stor overraskelse, den var nemlig mye bedre enn forventet. Den hoppet faktisk inn på favorttlisten vår med en gang. Selv om plantebasert mat utgjør mesteparten av kostholdet vårt så bruker vi sjelden gresskar. Jeg pleier å lage gresskarsuppe, og det er det.

Men for noen dager siden så jeg noen tips på siden til Meny, og slik fikk jeg idéen til denne retten. Den eneste likheten er at jeg brukte gresskar og pasta, men utover det er det min egen oppskrift.

Du kan bruke alle typer matgresskar til denne retten, men jeg brukte spaghettigresskar. Det gjorde jeg rett og slett fordi jeg aldri hadde sett det før, men smaken var sikkert lik andre matgresskar. Du ser spaghettigresskar på bildet over, det er det grønne med striper

Så brukte jeg polkabeter og gulbeter fordi jeg hadde det i kjøleskapet, men man kan selvsagt bruke andre typer også. Beter er faktisk så utrolig godt, det kan jeg spise hver eneste dag tror jeg.

Jeg har brukt fersk ravioli, men det er like greit å bruke andre former for pasta, ta det du har. 

Den enest ulempen med denne retten er nok at den inneholder mye smør (4 spiseskjeer), men jeg tenker at det kan da ikke være så farlig når man ikke bruker smør i matlagingen ellers.

 

Ingredienser:

  • 1 pakke ravioli – eller en annen type pasta
  • 350 gram matgresskar i små terninger
  • 1 gulbete i små terninger
  • 1 polkabete i små  terninger
  • 1 stor gulrot eller 2 i små terninger
  • 2-3  fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 2 ss rapsolje eller annen olje
  • 4 ss smør
  • 1,5 ss flytende honning
  • finrevet skall og saft av 1 lime (Evt sitron)
  • 1 pakke ristede pinjekjerner
  • hakket persille
  • salt, pepper og evt annet krydder

 

Fremgangsmåte

  • Del og skrell gresskaret, fjern kjernene
  • Skjær gresskarkjøttet i små terninger
  • Ha olje og smør i pannen og varm den til middels varme
  • Ha gresskar, gulrøtter, beter, hvitløk og rødløk i pannen
  • La dette surre ca 5 minutter
  • Tilsett honning og pinjekjerner og stek videre til grønnsakene er møre
  • Smak til med lime, salt og pepper
  • Tilsett deretter raviolien i kokende vann og kok etter anvisning på pakken, bare noen få minutter
  • Hell av vannet
  • Bland alt raskt sammen og server med hakket persille og evt andre urter

31796F6B 77CC 40F5 AC6C 75E878AA7C76

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *