
Godt nytt år og takk for følget i 2012
Så står vi foran et nytt år igjen, det 4. for bloggens vedkommende. I 2012 har bloggen vokst jevnt og trutt og har nå ca 1000 besøkende hver dag, i …
Godt nytt år og takk for følget i 2012 Les merSå står vi foran et nytt år igjen, det 4. for bloggens vedkommende. I 2012 har bloggen vokst jevnt og trutt og har nå ca 1000 besøkende hver dag, i …
Godt nytt år og takk for følget i 2012 Les merEtter at jeg fikk sousvide-maskinen min har jeg brukt den ganske mye. Det er morsomt å prøve ut nye metoder, og “eksperimentere” litt. Jeg har lykkes de fleste gangene, men …
Hjortefilét sous vide Les merPinnekjøtt må jeg selvfølgelig lage i julen, flere ganger også. Opp gjennom årene har det blitt tilberedt på ulike måter. Først og fremst er det selvsagt den tradisjonelle metoden med …
Pinnekjøtt i trykkoker Les merJeg vil med dette ønske alle bloggvenner en riktig god jul. Det har som vanlig blitt mye matlaging til jul, det meste er faktisk egenprodusert – til og med smøret. …
God jul til dere alle! Les merGløgg er ikke noen favorittdrikke hos meg, da snakker jeg om kjøpegløggen fra butikken. Polets gløgg er noe bedre, men det er heller ikke noen favoritt. Felles for dem er …
Eplegløgg Les merJeg er veldig glad i supper, spesielt om vinteren. Det varmer så godt å nyte en smakfull suppe av et eller annet slag. Om sommeren spiser jeg helst kalde supper …
Varmende linsesuppe med chorizo Les merFerskt bakverk smaker deilig året rundt, og i julen må det gjerne bakes litt ekstra. Disse små kuvertbrødene har jeg bakt tidligere, da med cognac og løksmak. Nå fikk jeg …
Minirundstykker med akevitt og karve Les merJeg har besøkt Bologna for første gang og jeg har sjelden blitt mer overrasket over en by noen gang. Jeg hadde ingen spesielle forventninger, jeg besøkte byen fordi jeg skulle …
Nydelige Bologna Les merFor første gang i mitt liv har jeg smakt måsegg. Jeg har selvsagt hørt om måsegg og Mackøl, og mannen min har spist det i Nord-Norge en gang. Men altså …
Måsegg med lakserogn og creme fraiche Les merSå lot jeg meg overbevise. I løpet av et års tid har jeg lest en del om sous vide og Moderne Cuisine, men syntes det ble for sært. Jeg er …
Prøving og feiling med Sous Vide Les merNaanbrød er alltid naturlig følge til indisk mat, og jeg har prøvd flere forskjellige oppskrifter. De jeg presenterer her tror jeg bestemt er verdens beste, oppskriften fant jeg på Trines …
Naanbrød Les merDe som følger bloggen min har sikkert sett at jeg sjelden har kakeoppskrifter der. Det skyldes at jeg ikke er så glad i kaker, og da blir det heller ikke …
Deilig og saftig eplekake Les mer“Denne gravlakssausen er den beste jeg har smakt” sa mannen min da han fikk den servert ved siden av gravlaks en kveld. Jeg er på ingen måte uenig med ham, …
Min beste sennepssaus Les merDenne hovedretten er en av mine største favorittretter når det gjelder svinekjøtt, den anbefaler jeg absolutt at dere prøver. Den er også enkel å tilberede og går raskt. Man kan …
Svinefilét med skinke, wasabierter og briepoteter Les merLørdag måtte jeg også ta en tur til Mathallen Vulkan. Den ble riktignok åpnet offisielt på fredag, men har allikevel vært åpen et par uker, og i går fikk jeg …
Endelig – Mathallen er offisielt åpnet Les merAlle som har lest bøkene, eller sett en av filmene om Elling, vet at det er en middagsrett som står over alle andre for ham, nemlig flesk og duppe. Jeg …
Ellings favoritt Les merJeg besøkte Bologna i høstferien sammen med datteren min, vi skulle blant annet lære å lage pasta på kurs med Cook Italy. Mer om byen og besøket kommer i et …
På kokkekurs i Bologna Les merDenne retten er enkel å lage, den er fargerik og smaker rett og slett kjempegodt. Jeg fant den opprinnelige oppskriften i VG, men som alltid kutter jeg ut en del …
Fargerik rekeris Les mer