Lørdag måtte jeg også ta en tur til Mathallen Vulkan. Den ble riktignok åpnet offisielt på fredag, men har allikevel vært åpen et par uker, og i går fikk jeg altså besøkt den sammen med mannen min.
Vi reiste ganske tidlig fordi vi regnet med at det ville komme stadig flere mennesker utover dagen. Vi kjørte, og det var ikke noe problem å finne parkeringsplass. Inne var det mye folk som dere ser på bildet, men det var fortsatt helt greit å gå rundt, handle og finne sitteplass når det var tid for lunch. Noen bekjente hadde kommet senere, men måtte bare snu igjen, det var håpløst å bevege seg rundt.
Jeg synes Mathallen har blitt et flott sted, mange bra butikker og mange fine spisesteder av forskjellig slag. Noen vil sannsynligvis bli byttet ut etterhvert , sånn er det vel alltid. Jeg ble virkelig positivt overrasket over det jeg så, fantastiske råvarer, både kjente og ukjente og ikke vanskelig å bruke mer penger enn man hadde tenkt. Selv endte jeg opp med norsk hummer og sjøkreps, flere nydelige franske oster, noen forskjellige brød og litt til også.
Lunchen ble inntatt på Vulkan Fisk, blåskjell på meg og fish and chips på mannen min. Begge deler svarte absolutt til forventningene. Det er mange steder jeg både vil handle og spise på Mathallen, så jeg må helt klart tilbake om ikke så lenge.
Ingen problem å få tak i deilige oster hos Ma Poule som har franske oster og charcuterie og hos Den blinde Ku med egenproduserte og utenlandske
Her på Ma Poule fant jeg mine deilige franske oster:
Et eldorado for øltørste
Ikke noe problem å finne favorittene blant fisk og skalldyr hos Vulkanfisk heller
Ikke bare mat, men også forskjellig kjøkkenredskap, sous vide-utstyr, bøker og utstyr innenfor temaet matkjemi og mye annet. Her kan man også få slipt opp knivene sine.
Og selvsagt er Italia representert med en spesialbutikk
Alle mulige slags fjærkre finnes selvsagt
En annen herlig butikk:
Champagneria er selvsagt på plass:
Deilig sjokolade finnes flere steder
Deilige blåskjell hos Vulkanfisk til lunch
På kvelden ble det deilige skalldyr og oster innkjøpt på mathallen
Mathallens åpningstider er:
- Mandag: Stengt
- Tirsdag – Onsdag: 1000-1900
- Torsdag – Fredag: 1000- 2000
- Lørdag: 0900-1800
- Søndag:1200-1700
Jeg spår Mathallen et langt og lykkelig liv, dette er ingen flopp. Etterhvert vil det bli arrangert spennende kurs her, spesielle temadager, foredrag og mer til, et eldorado for matinteresserte. Jeg gleder meg stort over at Mathallen endelig er åpnet! Det eneste jeg synes er negativt er beliggenheten, det er ikke så enkelt å komme seg dit. Det beste hadde vært om den hadde blitt plassert i Østbanehallen, men det er jo uansett for sent nå.