Endelig – Mathallen er offisielt åpnet

Lørdag måtte jeg også ta en tur til  Mathallen Vulkan. Den ble riktignok åpnet offisielt på fredag, men har allikevel vært åpen et par uker, og i går fikk jeg altså besøkt den sammen med mannen min.

Vi reiste ganske tidlig fordi vi regnet med at det ville komme stadig flere mennesker utover dagen. Vi kjørte, og det var ikke noe problem å finne parkeringsplass. Inne var det mye folk som dere ser på bildet, men det var fortsatt helt greit å gå rundt, handle og finne sitteplass når det var tid for lunch. Noen bekjente hadde kommet senere, men måtte bare snu igjen, det var håpløst å bevege seg rundt.

Jeg synes Mathallen har blitt et flott sted, mange bra butikker og mange fine spisesteder av forskjellig slag. Noen vil sannsynligvis bli byttet ut etterhvert , sånn er det vel alltid. Jeg ble virkelig positivt overrasket over det jeg så, fantastiske råvarer, både kjente og ukjente og ikke vanskelig å bruke mer penger enn man hadde tenkt. Selv endte jeg opp med norsk hummer og sjøkreps, flere nydelige franske oster, noen forskjellige brød og litt til også.

Lunchen ble inntatt på Vulkan Fisk, blåskjell på meg og fish and chips på mannen min. Begge deler svarte absolutt til forventningene. Det er mange steder jeg både vil handle og spise på Mathallen, så jeg må helt klart tilbake om ikke så lenge.

Ingen problem å få tak i deilige oster hos Ma Poule som har franske oster og charcuterie og hos Den blinde Ku med egenproduserte og utenlandske

IMG 2317

IMG 2319

IMG 2321

Her på Ma Poule fant jeg mine deilige franske oster:

IMG 2336

Et eldorado for øltørste

IMG 2323

Ikke noe problem å finne favorittene blant fisk og skalldyr hos Vulkanfisk heller

IMG 2328

IMG 2330

IMG 2334

IMG 2331

Ikke bare mat, men også forskjellig kjøkkenredskap, sous vide-utstyr, bøker og utstyr innenfor temaet matkjemi og mye annet. Her kan man også få slipt opp knivene sine. 

IMG 2335

Og selvsagt er Italia representert med en spesialbutikk

IMG 2340

Alle mulige slags fjærkre finnes selvsagt

IMG 2337

En annen herlig butikk:

IMG 2322

Champagneria er selvsagt på plass:

IMG 2338

Deilig sjokolade finnes flere steder

IMG 2341

Deilige blåskjell hos Vulkanfisk til lunch

IMG 2344

På kvelden ble det deilige skalldyr og oster innkjøpt på mathallen

IMG 2362

Mathallens åpningstider er:

  • Mandag: Stengt
  • Tirsdag – Onsdag: 1000-1900
  • Torsdag – Fredag: 1000- 2000
  • Lørdag: 0900-1800
  • Søndag:1200-1700
De ulike spisestedene har utvidet åpningstid, disse finnes på spisestedenes hjemmesider

Jeg spår Mathallen et langt og lykkelig liv, dette er ingen flopp. Etterhvert vil det bli arrangert spennende kurs her, spesielle temadager, foredrag og mer til, et eldorado for matinteresserte. Jeg gleder meg stort over at Mathallen endelig er åpnet! Det eneste jeg synes er negativt er beliggenheten, det er ikke så enkelt å komme seg dit. Det beste hadde vært om den hadde blitt plassert i Østbanehallen, men det er jo uansett for sent nå.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *