Denne retten er enkel å lage, den er fargerik og smaker rett og slett kjempegodt. Jeg fant den opprinnelige oppskriften i VG, men som alltid kutter jeg ut en del ingredienser og tilsetter andre. Jeg laget denne retten til 4 personer selv om vi bare var 2 som skulle spise. På grunn av mannen min forsvant alt sammen, så noen rester til lunch neste dag fikk jeg ikke.
Ingredienser 4 personer:
- Jasminris eller basmatiris til 4
- Ca 300 g rensede reker (vekt uten skall)
- 4 egg
- 1 pose grønne erter
- 4 gulrøtter i staver
- 2 stilker stangselleri
- 1/2 purre i staver
- 1 liten boks mais
- 4 tomater, uten “innmat”, hakket
- 2-3 ss fishsauce
- 1 liten neve gressløk
- 2-3 ts Olivers urtesalt
- Olivenolje til steking
- Soyasauce
Fremgangsmåte
- Kok risen etter anvisning på pakken
- La ertene få et oppkok
- Ta gulrotstaver og stangselleri i pannen og la det surre noen minutter, det skal være crispy (kan også bruke en kjele eller wok)
- Tilsett purre og mais og surr videre til det er gjennomvarmt
- Visp eggene med salt og pepper og stek en tynn omelett
- Skjær omeletten i strimler
- Hell risen, rekene og tomatene i pannen, rør så alt blir blandet
![IMG_2302.JPG IMG 2302](https://mammaskokebok.com/wp-content/uploads/2012/10/IMG_2302.jpg)
- Smak til med urtesalt eller annet krydder
- Legg omelettstrimlene over og dryss gressløk på toppen
- Serveres med soyasauce
![IMG_2303.JPG IMG 2303](https://mammaskokebok.com/wp-content/uploads/2012/10/IMG_23031.jpg)