Måsegg med lakserogn og creme fraiche

IMG 1625

For første gang i mitt liv har jeg smakt  måsegg. Jeg har selvsagt hørt om måsegg og Mackøl, og mannen min har spist det i Nord-Norge en gang. Men altså ikke jeg. Jeg har aldri sett det i butikkene tidligere. De har det sikkert i spesialforretninger i Oslo, men der er ikke jeg så ofte.

Så når jeg fant det på Ultra i Ski måtte jeg selvsagt kjøpe det selv om prisen var 50 kr per egg.

Det var ikke noe problem å tilberede eggene selvsagt, det er imidlertid viktig at de er riktig kokt fikk jeg beskjed om i fiskedisken. Så jeg gjorde det slik:

 • Ha vann i kjelen og tilsett litt salt
 • Kok opp til det fosskoker
 • Tilsett eggene og la vannet koke opp igjen
 • Fra vannet koker opp skrur du ned varmen og lar eggene småkoke i 13 minutter
 • Når eggene er ferdige avkjøler du dem i kaldt vann, skreller dem og deler dem i to på langs
 • Dryss litt havsalt eller urtesalt på eggene ved servering

Jeg serverte eggene med creme fraiche og lakserogn

Mannen min drakk Mackøl og jeg et glass hvitvin til

Eggene hadde svak skalldyrsmak og smakte nydelig

Hvis noen vet om andre måter å servere måsegg på er det fint om du kan skrive det i kommentarfeltet

IMG 1620

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Måsegg med lakserogn og creme fraiche”

 1. Nydelig mat… Bruk eggene i bakst, det er fantastisk.. Men 50.- pr egg er blodpris.. Jeg plukker hundrevis hver sesong og GIR bort alt jeg ikke spiser selv.. Er faktisk på tur ut døra nå, for å ta en tur på fjellet.. Sesongen er akkurat kommet i gang her nord..
  Mvh Pål Hansen, Skarsvåg i Finnmark.

  1. Å så heldig du er. Skulle ønske vi kunne plukke måsegg her også, men det er ikke mulig. Får nøye oss med ferske gårdsegg i stedet :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *