Nydelige Bologna

IMG 0540

Jeg har besøkt Bologna for første gang og jeg har sjelden blitt mer overrasket over en by noen gang. Jeg hadde ingen spesielle forventninger,  jeg besøkte byen fordi jeg skulle delta på et kokkeurs med Cook Italy. Dette kurset kan du lese om i dette innlegget.

Byen er rett og slett vakker, den har en spennende historie og den bugner av de mest fantastiske matvarer og matmarkeder. Jeg har besøkt mathaller og matmarkeder flere steder i Europa og i Asia, og markedet i Bologna stod ikke tilbake for noen, snarere tvert imot. Jeg falt totalt for den stoltheten og entusiasmen som de forskjellige selgerne hadde for sine produkter.

Bologna har Europas eldste universitet, grunnlagt på 1100-tallet og er kjent som “La Dotta”, den lærde. Opp gjennom historien har kunnskap blitt sett på som det viktigste i livet. En professor fikk for eksempel en mer ærefull begravelse og en flottere gravplass enn konger og hærførere. Nå har Bologna et stort universitet, flere høgskoler, observatorium, flere store bibliotek og kunstsamlinger.

Bologna er også en betydelig industriby. Bilmerket Lamborghini og motorsykkelmerket Ducati produseres blant annet her. Byen er regnet som den rikeste i Italia og blant de 5 byene i Europa med best levekår.

Bologna er også byen hvor de lager den aller beste pastaen sies det, og de har gitt navn til den berømte spagetti bolognese. Og innbyggerne er glad i maten sin, det er vel ikke uten grunn at de betegnes som La Grassa (de fete).

Noe av det som er spesielt med Bologna er alle arkadene deres, det er 29 miles med arkader, så man kan faktisk gå tørrskodd selv om det sprutregner. Og om sommeren beskytter de mot solen selvsagt, det var vel derfor de ble bygget i utgangspunktet. De er vakre, flere har takdekorasjoner og fortauene er av mosaikk – noe som gjør at det er deilig å gå på dem.

Byen bugner av shoppingmuligheter, alle kjente designere har sin egen gate slik de har i mange store byer. Men det finnes også andre og rimeligere alternativ, selv om de fleste nok befinner seg i det øvre prisleiet.

Byen hadde tidligere flere kanaler, men disse ble tettet for å kunne bygge ut byen. Det finnes likevel noen få tilbake som gir et inntrykk av hvordan Bologna var tidligere.

IMG 0703

Bologna er, som jeg har skrevet tidligere, en herlig by og jeg kommer garantert til å besøke byen igjen, jeg stortrivdes der og anbefaler byen til alle. Vi reiste med KLM med mellomlanding i Amsterdam begge veier. Prisen for billettene var rundt 2700-3000 NOK. Hotellet vårt het Il Portici, et 4-stjerners lekkert hotell som ligger i hovedgaten, noen hundre meter fra den største piazzaen, Piazza Maggiore.

Nedenfor kan dere se noen bilder fra besøket:

NewImage

IMG 0548

IMG 0536

IMG 0557

IMG 0564

IMG 0605

IMG 0614

IMG 1054

IMG 1079

IMG 1081

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *