Eplegløgg

IMG 2538

Gløgg er ikke noen favorittdrikke hos meg, da snakker jeg om kjøpegløggen fra butikken. Polets gløgg er noe bedre, men det er heller ikke noen favoritt. Felles for dem er at de er ekstremt søte.

For noen uker siden presenterte imidlertid mannen min en hjemmelaget gløgg for meg. Oppskriften hadde han fått fra en kollega i Moss Bystyre, Siv.Denne gløggen var noe helt annet, for det første var den ikke søt og for det andre inneholdt den akevitt. Jørn laget gløggen med Lier eplejuice, men det er helt greit å bruke vanlig, billig eplejuice fra butikken også.

Personlig synes jeg gløggen var litt for sur, så jeg tilsatte 1 ts sukker i min kopp, men dette er jo en smakssak. Gløggen var deilig og vil nok gå inn som tradisjonsgløgg hos oss heretter. 

  • 8 dl eplemost
  • 2 ss honning
  • 2 dl akevitt
  • strimlet skall av 1/2 sitron
  • ingefær, kanelstang, hel kardemomme, nellikspiker
  • Smelt honningen i litt eplemost og bland ellers alt
  • La blandingen stå 2-3 dager slik at smaken får satt seg
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.