Naanbrød er alltid naturlig følge til indisk mat, og jeg har prøvd flere forskjellige oppskrifter. De jeg presenterer her tror jeg bestemt er verdens beste, oppskriften fant jeg på Trines Matblogg. Jeg vil spesielt anbefale å servere dem lunkne og ta på godt smør og røkt havsalt. Mmmm. De bør være helt nylaget når de serveres synes jeg, og det er ikke noe problem siden de skal være så kort tid i ovnen. Lag deigen, sett den til heving og 10 min før servering kjevler du dem ut, setter på plate og inn i ovnen 5-6 minutter på 200 C. Mer nylaget enn det er det ikke mulig å få dem.
Ingredienser:
- 1 pakke tørrgjær
- 4 ss lunken melk
- 2 ss sukker
- 450 g hvetemel
- 1/2 ss bakepulver
- 2 dl tyrkisk yoghurt
- 1 dl melk
- 1 egg
- 2 ss smeltet smør
Fremgangsmåte:
- Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle
- La bollen stå på benken noen minutter
- Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett gjærblandingen
- Tilsett så melk, egg, smør og yoghurt
- Kjør i foodprosessor ca 10 minutter til du har en blank og smidig deig
- La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 1 time (det går fint å la den heve lenger også)
- Ha deigen ut på et melet underlag og tilsett evt mer mel hvis den er for løs
- Del opp deigen og kjevle ut naanbrødene i den størrelsen du ønsker (jeg fikk 10 naanbrød av denne porsjonen)
- Du kan smaksette dem etter ønske
- Legg et klede over de ferdige brødene hvis du ikke skal servere dem umiddelbart
Synes dine Naanbrød ser for oppblåste ut 🙂
Mye gjær i dem noe som gjør at de hever mye – de er enten for tykke eller så prikker du dem ikke før du steker dem i forhold til orginalen.
Beste oppskriften min kommer fra Niru i http://www.masalamagic.no.
og er som følger:
1/4 pk fersk gjær (evt 1 ts gjær)
1 ts sukker
ca 800 gr hvetemel
1 ts salt
150 gr margarin/smør
5 dl kefir (evt 50% kefir eller 50% melk)
Til pynt – sesamfrø, løkfrø, hvitløk, gule valmuefrø, koriander.
1. Bland gjær i en halv kopp lunkent vann og tilsett sukkeret og la det stå ca 5 min.
2. Ha hvetemelet i en bolle og tilsett de andre tingene. La det heve min 1 time
3. Kjevle ut naan og etterhev ca 30 min. Pensle med kefir og ha på pynt,
4. Prikk med gaffel like før steking for at de ikek skal blåse seg opp i ovnen. Stek 8-10 min på 250 grader midt i ovnen.
Resultatet blir veldig bra med varmluft og grill !
Takk skal du ha. Jeg bruker ikke så mye naanbrd, men neste gang skal jeg prøve meg på din oppskrift.