Deilig og saftig eplekake

De som følger bloggen min har sikkert sett at jeg sjelden har kakeoppskrifter der. Det skyldes at jeg ikke er så glad i kaker, og da blir det heller ikke til at jeg baker. Noen unntak finnes selvsagt, jeg lager Pavlova innimellom og hver høst lager jeg eplekake i alle fall en gang. Det har jeg gjort denne høsten også. Denne oppskriften fant jeg på nettet, men endret den etter mitt eget hode. Kaken ble veldig saftig og god. Den er holdbar og kan oppbevares flere dager i kjøleskapet.

Som vanlig smaker eplekaken aller best når den er lunken og blir servert med enten, is, krem eller rømme.

Ingredienser:

 • 3 egg
 • 3,5 dl sukker
 • 7 dl hvetemel
 • 4 ts bakepulver
 • 1/2 ts Naturata bourbon-vanille eller 2 ts vaniljesukker
 • 3 dl lettmelk
 • 4 ss meierismør, smeltet
 • 6-8 epler
 • 2 ss kanel
 • 3/4 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

 • Sett stekeovnen på 200 grader
 • Smør en ganske stor form eller en liten langpanne, ca 30 x 25 cm
 • Visp egg og sukker til eggedosis
 • Bland mel, bakepulver og vanilje
 • Vend dette inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør
 • Skrell eplene og del dem i biter
 • Trykk dem godt ned i deigen og strø over sukker og kanelblandingen
 • Alternativt kan du helle sukker- og kanelblandingen ned i en plastikkpose
 • Legg deretter eplene i posen og rist slik at eplene blir dekket av blandingen
 • Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *