Denne hovedretten er en av mine største favorittretter når det gjelder svinekjøtt, den anbefaler jeg absolutt at dere prøver. Den er også enkel å tilberede og går raskt. Man kan variere tilbehøret og gjøre den så spennende man vil. Jeg valgte å gjøre litt ut av det denne gangen og serverte den med ertepuré tilsatt wasabi og potetene smakssatte jeg med brie. Som tilbehør hadde jeg hjemmelaget kryddersmør og bakte tomater. Det ble rett og slett helt nydelig.
Ingredienser svinefilét
- Svinefilét i skiver
- God skinke (1-2 skinkeskiver per svinefilétskinke)
- Frisk basilikum
- Salt, pepper og evt annet krydder
Fremgangsmåte svinefilét
- Renskjær svinefiléten
- Del den i passe skiver
- Krydre med pepper, litt salt og evt annet krydder
- Legg noen basilikumblader på toppen
- Pakk hver skive inn i skinke
- Brun filéten på begge sider så den får fin farge
- Legg så skivene over i en smurt ildfast form
- Legg noen tomater og smørklumper i formen
- Stek filéten videre i ca 8-10 minutter ved 180 grader
Wasabierter
- 1 pose frosne selskapserter
- Salt
- 50 g smør
- 5 cm wasabi eller etter smak
Fremgangsmåte:
- Kok ertene etter anvisning på pakken
- Når de er ferdige slår du av vannet og damper dem til de er helt tørre
- Tilsett smøret
- Bruk en bamix eller annen mixer til du får en puré, gjerne litt grov i konsistensen
- Tilsett wasabien og smak til det er passe sterkt
Briepoteter
- Ønsket antall gode poteter
- 1 kinesisk hvitløk, hakket
- Brie, mengde etter ønske
- Frisk bladpersille, grovhakket
- Smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og del dem i tynne skiver
- Legg dem i en smurt ildfast form
- Del et stykke brie i terninger og bland med potetene
- Legg noen smørklumper over
- Tilsett persillen og hvitløken
- Dryss over salt og pepper
- Hell litt mer olje over
- Sett i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til potetene er myke
Urtesmør
- 100 gram smør
- 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
- 1 bunt gressløk, hakket
- salt og pepper
- litt gourmetkrydder, eller annet krydder du liker
Fremgangsmåte
- La smøret stå fremme til det er blitt mykt
- Tilsett ingrediensene og rør sammen
- Rull en pølse av smøret
- Pakk smørpølsen inn i aluminiumsfolie
- Legg i kjøleskapet
- Skjær skiver av smøret når det skal brukes
Servering:
- Legg ertepuréen på tallerkenen
- Legg kjøttet oppå
- Potetene oppå og ved siden av kjøttet
- Kryddersmør oppå dette
- Server gjerne med bakte tomater eller en salat
Bon Apetitt