Ferskt bakverk smaker deilig året rundt, og i julen må det gjerne bakes litt ekstra. Disse små kuvertbrødene har jeg bakt tidligere, da med cognac og løksmak. Nå fikk jeg lyst til å variere litt og tilsatte akevitt og karve, det er liksom litt “julete”. Man kan selvsagt bruke andre smaktilsettinger også, det er bare fantasien som setter en stopper for det. Neste gang har jeg lyst til å bruke fennikel , et av mine favorittkrydder.
Brødene er perfekte som tilbehør til suppe, pasta, ost etc
Ingredienser – 16 små brød
- 200 g hvetemel
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1-2 ss karve
- 4-5 ss akevitt
- 1, 5 dl vann
- 1/4 pakke gjær
Fremgangsmåte:
- Bland ut gjæren i vann og tilsett akevitten
- Bland sammen det tørre og tilsett karven
- Hell det våte opp i det tørre og bland lett sammen
- Kjør i kjøkkenmaskin 10-15 minutter
- Hev deigen i ca 2 timer under plast
- Ta deigen ut på bakebordet og elt godt et par minutter
- Rull en lang pølse og del i 16 små biter
- Rull hver bit til små kuler
- Sett på bakepapirkledt stekebrett
- Etterheves i 30 minutter
- Stek i forvarmet ovn, 200 grader i ca 10 minutter
Hvis du har lyst på skikkelig sprø skorpe kan du gjøre følgende:
- Sett ovnen på 250 grader
- Sett rundstykkene på den øverste rillen
- Sleng vann i bunnen av ovnen og lukk ovnsdøren
- La rundstkkene stå i ca 5 minutter
- Skru ned temperaturen og flytt rundstykkene ned til midterste rille
Hei
Her har du en riktig fin matblogg. Mange fine oppskrifter og bilder.
Jeg er utdannet institusjonskokk og er meget opptatt av mat.
Så bloggen din var noe for meg. Har en matblogg sjøl, men er veldig
fersk ( amatør ) når det gjelder bogging. Må også ha et bedre camera.
Jeg skal følge med på bloggen din
Advents hilsen fra Randi
Takk for koselig kommentar og takk for at du vil følge bloggen :o) Ønsker deg lykke til med bloggingen. Jeg har vel holdt på i 3 år tror jeg.
Håper du får en fin jul :o)