Curry med Tofu
Jeg har hørt sagt at man er ikke ordentlig vegetarianer før man har lært seg å like tofu. Denne «osten” er ingrediens nr 1 i vegetarisk matlaging og har ofte …
Curry med Tofu Les merJeg har hørt sagt at man er ikke ordentlig vegetarianer før man har lært seg å like tofu. Denne «osten” er ingrediens nr 1 i vegetarisk matlaging og har ofte …
Curry med Tofu Les merFiskesupper og fiskegryter er alltid godt og det er mange variasjoner man kan benytte. Denne gangen valgte jeg f.eks. bønner i suppen, det var første gang. Det smaker nydelig og …
Steinbitgryte med bønner og tomater Les merNå er vi midt i jaktsesongen og mange frysere fylles opp med viltkjøtt. Vi er ikke så heldige at vi har tilgang på viltkjøtt annet enn gjennom butikkene. Men viltkjøtt …
Hjemmelagde elgkarbonader Les merTomatsuppe er aldri feil synes jeg, og den hjemmelagde smaker så mye bedre enn pulversuppene. Denne utgaven er ganske sterk, så hvis du ikke er så glad i sterk mat …
Hjemmelaget tomatsuppe med bønner og kikerter Les merDenne retten troner nesten på toppen av mine kyllingfavoritter. Og som så mye annet jeg lager er dette en «man tar hva man har»-rett. Jeg hadde egentlig tenkt å ha …
Pannestekt kyllingfilét med ovnsbakte grønnsaker Les merTorsk er nok favorittfisken min,og gleden er stor når jeg kan spise fersk torsk igjen. Man spiser jo ikke torsk i måneder som ikke inneholder bokstaven R. Flere hevder at …
Bakt torskefilét med aioli, grønnsakmos og krydderpølse Les mer12. og 13. september ble matfestivalen Matstreif arrangert for 10. gang, og som vanlig var jeg på plass. Festivalen var større enn noen gang og strakk seg også langs Aker …
4-retters meny med lokale råvarer Les merDenne desserten er enkel å lage og smaker godt. Jeg laget den i forbindelse med en meny der jeg skule bruke kortreiste produkter i alle rettene, så her er det …
Enkel eplecrumble Les merJeg kaller denne marmeladen for Solskinnsmarmelade fordi den minner om solen, den har en fantastisk gulfarge. Man får lyst til å smake når man ser den og man er helt …
Solskinnsmarmelade Les merJeg tror jeg kunne spise grønnsaksuppe annenhver dag hele høsten. Nå er grønnsakene på sitt aller beste og smaker helt fantastisk. Det smaker vel bedre når man bruker kjøtt i …
Grønnsaksuppe med svarte bønner og vegetarboller Les merDet er ikke ofte jeg spiser røkt laks, verken varmrøkt eller kaldrøkt. Det er rett og slett fordi jeg sjelden finner noe jeg synes er godt, som regel er det …
Varmrøkt villaks med tilbehør Les merI løpet av sommerens Italiaferie fikk vi med oss en del herlig musikk. Jeg har skrevet om konserten med Andrea Bocelli i Lajatico HER. Men vi fikk med oss flere …
Aida i Arena di Macerata Les merDa vi kom hjem etter ferien i sommer hadde vi ikke så mye i kjøleskapet, men jeg ville likevel lage en enkel middag. Jeg fant kyllinglår i fryseren som jeg …
Ovnsstekte kyllinglår med tomater og urter Les merI går var det laks på menyen igjen. Siden jeg bruker torsk og laks veldig ofte er min utfordring å finne nye måter å servere fisken på. I går hadde …
Laks med kremet spinat Les merDenne vegetargryten ligner på en annen vegetargryte jeg lager, og det er vel naturlig. Når man lager gryter med bare grønnsaker så inneholder jo gryten grønnsaker lksom. Men her har …
Veggisgryte med blomkål , aprikos og søtpotet Les merJeg er ikke typen som går i skogen og plukker bær, så alle mine bær er kjøpt og betalt. Gleder meg til Matstreif den 12. for der regner jeg med …
Tyttebærsyltetøy med epler Les mer