Denne retten troner nesten på toppen av mine kyllingfavoritter. Og som så mye annet jeg lager er dette en «man tar hva man har»-rett. Jeg hadde egentlig tenkt å ha fisk til middag, men fant ikke noe jeg hadde lyst på hos fiskehandleren Så da var det å rote rundt i fryseren og plukke fram kyllingfilét av kyllinger som hadde hatt et godt liv før de ble slaktet.
Jeg hadde massevis av deilige grønnsaker i kjøleskapet og de ville jeg bruke mest mulig av og i tillegg hadde jeg deilige nypoteter. Resultatet ble altså en nydelig rett som det heller ikke var vaskelig eller tidkrevende å lage.
Jeg kan virkelig anbefale denne retten.
Kyllingen
- 1 kyllingfilet per person
- Om kyllingfiletene er store bør du dele dem i 2 eller 3.
- Brun dem i pannen og stek videre ved lav varme i ca 10 minutter
- De skal være gjennomstekt, men saftige. Om de steker for lenge blir de tørre og da blir retten ødelagt.
Ovnsbakte grønnsaker:
- 1 stor nepe eller 2-3 små i terninger
- 6 reddiker i skiver
- 1 rødløk i skiver
- 1/2 paprika i biter
- 5 hvitløkfedd, hakket
- 1 stilk stangselleri i biter
- 5 cherrytomater delt i to
- 1/2 squash i biter
- 2 gulrøtter i biter
- 1/2 stor fennikel eller 1 liten i skiver
Fremgangsmåte:
- Hell olivenolje i en ildfast form og legg grønnsakene i formen.
- Krydre med salt, pepper og oregano + forskjellige urter hvis du har
- Rør rundt så grønnsakene blir blandet
- Hell over litt mer olje
- Bak grønnsakene i ovnen i ca 20 minutter
Poteter
- 8 små poteter delt i 4
- Norzolaost eller annen blåmuggost
- Smør
Fremgangsmåte:
- Hell olivenolje i formen og legg potetene i formen
- Krydre med salt og pepper
- Skjær norzolaost i biter og fordel over potetene
- Bak potetene i ovnen ca 20 minutter til de er møre og osten er smeltet
Saus
- 1/2 boks creme fraishe
- norzola
- Ha dette i en kjele og la det koke opp
- Ferdig!
- SÅ enkelt og SÅ godt