Jeg kaller denne marmeladen for Solskinnsmarmelade fordi den minner om solen, den har en fantastisk gulfarge. Man får lyst til å smake når man ser den og man er helt sikker på at den smaker godt også.
Den kan spises som pålegg på brødskiven, men smaker også godt som tilbehør til middagsretter , bl.a. til kylling og and. Ellers er den også et godt tilbehør til oster av forskjellig slag.
Ingredienser:
- 3 appelsiner , helst økologiske
- 500 g gulrøtter
- 300 g sukker
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/2 ts malt kanel
Fremgangsmåte
- La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt, spesielt hvis du ikke har økologiske
- Grovriv skallet
- Press ut saften
- Kok skall og saft i ca 15 minutter
- Skrell gulrøttene og riv dem grovt
- Ha dem i kjelen sammen med sukker, ingefær og kanel
- Kok videre over svak varme i ca 15 minutter uten lokk
- Fyll marmeladen på sterile glass med en gang
- Oppbevares kjølig