Jeg er ikke typen som går i skogen og plukker bær, så alle mine bær er kjøpt og betalt. Gleder meg til Matstreif den 12. for der regner jeg med at det blir mye bær og grønnsaker å få kjøpt. Jeg er nemlig begynt å like og lage syltetøy igjen.
Denne oppskriften fant jeg på Trines Matblogg og jeg likte idéen med å bruke epler sammen med tyttebærene. Syltetøyet fikk en mildere smak.
Oppskriften gir 4 syltetøyglass, størrelse som på bildet.
Ingredienser
- 2 kurver med tyttebær , ca 450 gram pr kurv
- 2 epler i terninger
- 1/2 dl vann
- 300 gram sukker
- evt litt Certo syltepulver
Fremgangsmåte:
- Kok opp tyttebær, vann og sukker, evt litt syltepulver
- La det koke 2-3 minutter på svak varme
- Skrell eplene og fjern kernehuset
- Del dem i små terninger
- Bland eplebitene med tyttebærene
- La syltetøyet koke i ca 15 minutter
- Smak til om det trengs mer sukker
- Hell syltetøyet på steriliserte glass og sett på lokket
- Sett glassene på hodet og la dem avkøles helt
- Oppbevares i kjøleskap eller kald kjeller