4-retters meny med lokale råvarer

collage3.jpg

12. og 13. september ble matfestivalen Matstreif arrangert for 10. gang, og som vanlig var jeg på plass. Festivalen var større enn noen gang og strakk seg også langs Aker Brygge og Tjuvholmen. Men hoveddelen av festivalen var som vanlig på Rådhusplassen.

Det er ikke vanskelig å finne noe å smake på her, og det er virkelig fristende å kjøpe med mange godbiter hjem. Jeg gikk rundt på festivalen i flere timer, smakte og handlet og orket knapt å løfte bagen jeg hadde med. Heldigvis skulle jeg treffe mannen min på ettermiddagen slik at han kunne hjelpe meg. Han hadde vært så forutseende at han hadde med trillebag, den ble også raskt fylt opp.

Siden han har bursdag 12.9. fant jeg på at jeg skulle lage en 4-retters middag med produkter som var representert på Matstreif.  Og siden jeg skulle lage en bursdagsmeny til han kunne jeg jo også lage bursdagsmeny for Matstreif og delta i utfordringen på Matbloggsentralen.  Alle rettene inneholder råvarer som var representert på messen, det samme var produsentee.

 

 

Forrett:

Laksetartar av salmalaks med mango og avocado

Laksetartar

Dette er en forrett jeg har servert flere ganger. Den er fin å se på og faller alltid i smak. Jeg benytter salmalaks til denne retten.

 

Hovedrett:

Ovnsbakt kyllinglår fra Holte gård

Kylling

Dette er en av mine favoritter på kyllingfronten. Denne har jeg servert både i selskap og som hverdagsmat.

 

Oster 

IMG_8199.jpg

Chevre original fra Haukeli i Telemark

Jørns Brie fra Ostegården

Kraftkar fra Tingvollost

Vismann fra Tingvollost

Chiligele fra Ostegården

Servert med rød og grønn paprika, pepperkaker og kjeks

 

Dessert:

Smuldrepai med norske epler

Img

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *