Veggisgryte med blomkål , aprikos og søtpotet

IMG 6884

Denne vegetargryten ligner på en annen vegetargryte jeg lager, og det er vel naturlig. Når man lager gryter med bare grønnsaker så inneholder jo gryten grønnsaker lksom. Men her har jeg også brukt aprikoser, noe jeg ikke har brukt tidligere. Så man  kan egentlig  ta de grønnsakene/ frukten man har og blande det i, da får man en ny smaksopplevelse. Aubergine smaker for eksempel godt, men også mango og epler.

Ingredienser:

  • 2 dl tørkede kikerter (må vannes ut natten over)
  • 1, 5 dl tørkede bønner (må vannes ut natten over)
  • 1 løk, i skiver
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili uten frø, hakket
  • 1 chipotle (må vannes ut ca 15 minutter)
  • 1 tommel ingefær, revet
  • 1 søtpotet i staver
  • 1 liten blomkål
  • 3 ferske aprikoser
  • 3 dl grønnsaksbuljong
  • 1 boks hakkede tomater (0,5 liter)
  • 1 ts kanel
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • hakkede urter, persille, koriander, estragon, basilikum (eller ta det du har)
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Kvelden før må du legge i vann bønner og kikerter.
  • Neste dag koker du dem ca 1 time, eller til de er møre
  • Du kan evt bruke ferdige på boks, men det er ikke så godt
  • Varm oljen i en gryte
  • Tilsett løk, hvitløk, ingefær og chili og surr til det er blankt
  • Tilsett søtpotet, aprikoser og blomkål og la det surre videre i ca 10 minutter
  • Rør innimellom
  • Tilsett buljong og tomater
  • La det koke ca 20 minutter eller til grønnsakene er møre
  • Tilsett kikerter og bønner
  • Smak til med kanel, salt og pepper
  • La det koke videre 2-3 minutter
  • Tilsett finhakkede urter
  • Jeg serverte dette med rød quinoa, men du kan også bruke cous cous, linser eller ris
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.