Da vi kom hjem etter ferien i sommer hadde vi ikke så mye i kjøleskapet, men jeg ville likevel lage en enkel middag. Jeg fant kyllinglår i fryseren som jeg tinte raskt og fant også noen grønnsaker i kjøleskapet som hadde overlevd. På terrassen var det fortsatt en del urter så da var det bare å ta det jeg fant og bake formen i ovnen. Den passet jo seg selv så jeg kunne begynne å pakke opp kofferter imens.
Ved siden av serverte jeg speltperler fra Holi Mølle som jeg alltid har i skapet, men du kan bruke det du har.
Resultatet var kjempegodt faktisk, bare prøv. Ta det du har, det er ikke så nøye på at det MÅ være de urtene f.eks.
Ingredienser 4 personer:
- 4 kyllinglår
- Olivenolje
- Chilikrydder eller paprikakrydder
- Spisskummin
- Salt og pepper
- 1 løk i tynne skiver
- 1 rød chili, finhakket
- 3-4 hvitløkfedd, finhakket
- 4-5 tomater i båter
- 1 neve basilikum
- 1 neve rosmarin
Fremgangsmåte:
- Hell litt olje i formen
- Legg kyllinglårene i formen med skinnsiden opp
- Krydre kyllingen
- Sett formen i ovnen på 200 grader og la det steke i ca 30 minutter
- Imens skjærer du opp grønnsakene
- Ta ut formen og tilsett grønnsakene
- La formen steke videre i 15-20 minutter