Fiskesupper og fiskegryter er alltid godt og det er mange variasjoner man kan benytte. Denne gangen valgte jeg f.eks. bønner i suppen, det var første gang. Det smaker nydelig og gir en større metthetsfølelse. For enkelthets skyld brukte jeg ferdige bønner denne gangen (Go Green).
Av samme grunn brukte jeg også frossenfisk, steinbitfilét fra Det god Hav. Ikke noe galt med den, det går fint ann å bruke frossenfisk i gryter og supper synes jeg.
Ingredienser 4 personer:
- 1 løk, hakket
- 4-5 hvitløkfedd, finhakket
- 4 gulrøtter i terninger
- 1/2 grønn squash i terninger
- 4 champinjong i terninger
- 1 pakke frossen steinbitfilét, 600 gram
- 6-8 sukkererter i strimler
- 1/2 søt paprika (den lange, ovale)i små terninger
- 1/2 rød chili, finhakket
- 1 dl grønnsakskraft (fond eller buljong)
- 1 boks italienske cherrytomater
- 2 pakker hvite bønner (Go green)
- Olivenolje
- salt, pepper, paprikakrydder
- Bladpersille, finhakket
Fremgangsmåte:
- Varm olje i gryten
- Ha løk, hvitløk og chili i gryten og surr til det er mykt
- Tilsett resten av grønnsakene og surr videre noen minutter
- Tilsett kraft, tomater og krydder og la det få et oppkok
- Skru ned varmen og la det småkoke videre ca 10 minutter
- Skjær fisken i terninger
- Skyll bønnene i et dørslag
- Ha fisk og bønner i gryten
- La det småkoke til fisken er ferdig, ca 6-7 minutter
- Smak til om det trengs mer krydder
- Server med godt brød ved siden av