Varmrøkt villaks med tilbehør

IMG 6696

Det er ikke ofte jeg spiser røkt laks, verken varmrøkt eller kaldrøkt. Det er rett og slett fordi jeg sjelden finner noe jeg synes er godt, som regel er det tørt og smakløst.

På Fisketorget i Bergen fant jeg imidlertid varmrøkt og kaldrøkt villaks som smakte aldeles nydelig, og noe av dette fikk være med oss hjem.

Når det gjelder Fisketorget var det en spesiell opplevelse. Jeg har vært i Bergen utallige ganger og sett hvordan Fisketorget forfaller mer og mer, dårlig utvalg, dårlig kvalitet etc. Det er nå 2 år siden jeg var der og jeg ble gledelig overrasket når jeg kom dit denne gangen. Jeg har lest at torget skulle oppgraderes, og det har jammen skjedd også. Flott er det bitt!

Men Fisketorget er tydeligvis ikke lenger et sted hvor byens borgere gjør sine innkjøp, tror ikke det fantes en eneste bergenser der. De som jobbet i bodene der kom heller ikke fra Bergen, ikke fra Norge en gang. Snakket med en fra Hong Kong, en fra Spania og en fra Frankrike, norsk språk hørte jeg ikke i det hele tatt.  Jeg følte meg nesten eksotisk der jeg ruslet rundt og handlet. Prisene der er selvsagt høye, det er en av grunnene til at bergenserne ikke går dit.

Men varene jeg smakte på var i alle fall bra, så derfor laget jeg et måltid med den varmrøkte laksen da vi kom hjem, det var enkelt og godt.

Jeg kokte noen nypoteter og dampet dem i smør etter at de var dampet tørre, laget en enkel salat med noe jeg hadde i kjøleskapet, la opp laksen så vi kunne skjære av stykker selv. Serverte en urterømme ved siden av. Kjempegodt.

IMG 6690

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *