
Godt nytt år!
Etter som man blir eldre går årene stadig fortere, og hvor det har blitt av 2017 vet jeg virkelig ikke. Det var som i går at vi feiret nyttårsaften 2016 …
Godt nytt år! Les merEtter som man blir eldre går årene stadig fortere, og hvor det har blitt av 2017 vet jeg virkelig ikke. Det var som i går at vi feiret nyttårsaften 2016 …
Godt nytt år! Les merDette er rett og slett en vidunderlig dessert for oss som er glad i salt karamell. Og skal man gjøre det enkelt kjøper man isen ferdig i butikken, det er …
Vaniljeis med salt karamell Les merEnda en julefeiring ligger foran oss og bloggen har blitt et år eldre. Lurer på hvor mange som har fulgt bloggen i hele dens levetid, fra den gangen den het …
God jul til dere alle Les merSom regel sitter man igjen med rester når man har hatt pinnekjøttmiddag. Man både rotmosen og sausen er vanligvis spist opp, i alle fall er det sånn her hos oss …
Restemiddag med pinnekjøtt og potetsalat Les merSyltet rødløk smaker veldig godt til mye forskjellig mat, for eksempel hamburger, kylling, leverpostei med mer. Men jeg forbinder syltet rødløk først og fremst med julen. Da brukes den på …
Syltet rødløk Les merDenne oppskriften er en vandreoppskrift, dvs at den brukes av mange og publiseres på flere blogger. Jeg synes det er greit å ha den på min egen blogg også selv …
Sarah Bernard i langpanne Les merJeg lager lasagne rett som det er, men lager nesten aldri lasagne med kjøtt. På bloggen har jeg flere oppskrifter på lasagne ,med laks, med kylling, med søtpotet / vegetar – …
Lasagne med spinat og confiterte tomater Les merRisotto er en favoritt, men vel og merke når den er god. Jeg har fått servert mange måltider med dårlig risotto, og det gjør at jeg er litt redd for …
Risotto med laks og epler Les merHar du smakt svinekjaker? Av en eller annen grunn er det vanskelig å få tak i disse lekkerhetene, det er nemlig svært få som etterspør dem. Jeg vet virkelig ikke …
Fruktige svinekjaker med grønnsakmos Les merDet er ikke tvil hos meg – reinsdyr er det beste viltkjøttet som finnes. Smakfullt, mørt og aldri tørt. Og selv om man får kjøpt reinsdyrkjøtt hele året er det …
Reinsdyr med rotmos og stekt rosenkål Les merJeg vet ikke hvorfor denne kaken kalles ambrosiakake når den like gjerne kunne hete appelsinkake. Men det er i alle fall en gammel og kjent kake som de fleste …
Saftig og god ambrosiakake Les merKveite er blant de beste fiskene jeg vet – vel og merke hvis den ikke er for tørr. Jeg har spist utallige tørre kveitemiddager, både hjemme og på restaurant.Men …
Pannestekt kveitefilét med rotmos og grønnsaker Les merI denne retten har jeg benyttet hel Lerstangkylling, noe jeg anbefaler andre å prøve også. Lerstangkylling selges i alle Menybutikker og er vel noe dyrere enn «vanlig» kylling, men det …
Helstekt kylling med nektariner, epler og blomkålris Les merJeg blir aldri lei av suppe, det må jeg ha hver eneste uke. Jeg har massevis av supper på bloggen, mange utgaver av hver suppe også. Jeg sjekket hvor mange …
Jordskokksuppe med gulrøtter Les merVi har en favoritt i Cadaques, restaurant Compartir, hvor vi har spist i alle fall 5 ganger. Du kan lese om noen av våre besøk HER. Compartir har fantastisk mat, …
Disfrutar – spennende matopplevelse i Barcelona Les merJeg er skikkelig glad i tomater og bruker dem i mange former. De eneste tomatene jeg ikke liker er soltørkede, synes ikke de smaker tomater i det hele tatt. Da …
Konfiterte cherrytomater Les merBarcelona er nok den byen utenfor Norge jeg har besøkt flest ganger. Der har jeg vært i mange ulike sammenhenger, på mor- og dattertur, på mann og konetur, på tur …
På nye veier i Barcelona Les mer Høsten altså – det er en fantastisk årstid for oss som elsker god mat Det finnes vel ikke noe bedre i hele verden enn ferske rotgrønnsaker som nettopp …