Kveite er blant de beste fiskene jeg vet – vel og merke hvis den ikke er for tørr. Jeg har spist utallige tørre kveitemiddager, både hjemme og på restaurant.Men det virker som jeg nå har klart å finne akkurat den riktige tilberedningstiden slik at den blir soft og smakfull. Tørr kveite derimot er som sagflis.
Jeg valgte å bruke rotmos som tilbehør denne gangen, og her kan du i grunnen bruke de grønnsakene du vil. Jeg brukte de jeg fant i kjøleskapet og det var:
- 4 Poteter
- 3 Gulrøtter
- 1/4 Purre
- 1 liten løk
- 1/2 sellerirot
- 1 persillerot
Fremgangsmåte:
- Del grønnsakene i biter eller skiver og kok dem ca 30 minutter eller til de er myke.
- Hell av vannet og damp dem tørre.
- Mos dem med en «potetmoser”
- Tilsett ca 1/2 boks med rømme
- Tilsett ca 1 ss smør
- Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
Øvrig tilbehør
– Valborggulrøtter i fine farger som jeg kokte opp og lot småkoke et par minutter slik at de fortsatt var crispy
– 8 cherrytomater delt i to og 1 skrelt eple i båter
- Ha olje i en ildfast form og legg tomatene og eplet i formen
- Dryss over salt og pepper
- Bak i ovnen 10-12 minutter
Kveiten:
- Ta kveiten ut av kjøleskapet ca 30 minutter før den skal tilberedes
- Dryss over salt og pepper
- Ha olje og litt smør i pannen og la den bli skikkelig varm
- Brun kveiten ca 3 minutter ved relativt høy varme
- Skru ned varmen og snu fisken forsiktig
- Stek ca 1 minutt på den andre siden