Dette er rett og slett en vidunderlig dessert for oss som er glad i salt karamell. Og skal man gjøre det enkelt kjøper man isen ferdig i butikken, det er virkelig mange gode å velge mellom. Men den salte karamellen må man selvsagt lage selv. Det er flere måter å lage det på, men jeg fortrekker den som er gjengitt nedenfor.
Et annet tips er å ha salt karamell på riskrem i stedet for bærsaus, det smaker rett og slett fantastisk. Dette fikk jeg servert på restaurant Chez Colin i Oslo og bare måtte lage det selv et par dager senere. Bare prøv!
Ingredienser:
- 2 dl sukker
- 2 dl kremfløte
- 75 gram usaltet smør
- 2 ts maldonsalt
Fremgangsmåte:
- Smelt sukkeret til karamell på middels til sterk varme
- Ikke rør mens sukkeret smelter
- Sukkeret skal få en lys gylden farge
- Tilsett litt og litt fløte under omrøring
- Rør inn smør og kok videre i ca 10 minutter på svak varme til det tykner
- Rør inn salt til slutt
- Dersom sausen blir for tykk kan du varme den forsiktig opp igjen og tilsette mer fløte