Som regel sitter man igjen med rester når man har hatt pinnekjøttmiddag. Man både rotmosen og sausen er vanligvis spist opp, i alle fall er det sånn her hos oss på Casa Ramberg. Det blir liksom litt kjedelig å kaste seg over en ny pinnekjøttmiddag dagen etter så da bør man kanskje prøve en ny måte å servere det på.
For noen dager siden var jeg i situasjonen beskrevet ovenfor og fant ut at jeg ville bruke potetene som var igjen og lage en god potetsalat og grille pinnekjøttet. Det ble deilig det også, men jeg burde laget en salat ved siden av – det hadde jeg imidlertid ikke i huset. Så da ble det restene av rotmosen i stedet.
Jeg laget pinnekjøttet på denne måten:
- Legg bakepapir i ovnspannen og legg pinnekjøttet oppi
- Sett ovnen på 220 grader varmluft
- Sett formen midt i ovnen
- Bak/grill pinnekjøttet 10-12 minutter
- Hvis du vil ha sprøere skorpe kan du bruke grillen noen minutter til slutt
Potetsalat på feelingen:
- Ta det antall poteter du ønsker og del dem i terninger
- Skrell og skjær 2 epler i terninger
- Bland creme fraise og majones i en bolle
- Tilsett et par ts disjonsennep og 1 ts akasiehonning
- Tilsett hakket purre eller rødløk
- Tilsett gjerne litt flere urter hvis du ønsker
- Smak til med salt og pepper
- Bland potetene forsiktig inn