Denne oppskriften er en vandreoppskrift, dvs at den brukes av mange og publiseres på flere blogger. Jeg synes det er greit å ha den på min egen blogg også selv om det er lett å finne den på Nettet.
Sarah Bernard går vel for å være en litt komplisert kake, men det stemmer ikke i det hele tatt, og i alle fall ikke hvis man lager den i langpanne. Det tar bare litt tid å lage den. Vanligvis blir disse kakene laget som små lekre enkeltstående kaker, men det er så mye pusling synes jeg. Mye bedre å lage dem litt mer rustikke med samme smak.
Kakene egner seg godt å fryse. 12. desember tok jeg opp de siste av fjorårets Sarah Bernarder fra fryseren og de var akkurat like gode som for 1 år siden. Dessuten tar det bare 5-6 minutter å tine dem opp.
Hvis du ikke fryser dem må du oppbevare dem i kjøleskapet og ikke i romtemperatur.
Denne oppskriften gir en liten porsjon på ca 20 små kaker
Mandelbunn:
- 200 gram mandler, hakket i kjøkkenmaskin eller malt
- 175 gram sukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 3 eggehviter
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme
- Skill eggene (viktig at det ikke kommer noe eggeplomme oppi hvitene)
- Hakk eller mal mandlene
- Bland mandlene med bakepulver
- Ha eggehvitene i en ren metallbolle og pisk til det skummer
- Tilsett deretter sukkeret litt etter litt
- La maskinen gå til du har en helt stiv marengs
- Vend forsiktig inn mandlene, bruk slikkeott og ikke rør mer enn nødvendig
- Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel deigen jevnt utover med en slikkepott
- Stek på nederste rille i ovnen 30-40 minutter
- Sett formen på rist og la mandelbunnen avkjøles helt i formen
Sjokoladekrem:
- 125 gram mykt smør
- 100 gram melis
- 3 eggeplommer
- 1 ss bakekakao, siktet
- 1 ts ekte vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Kjør smør og melis i kjøkkenmaskinen til den er luftig og kremete
- Tilsett eggeplommene og rør godt sammen
- Fordel sjokoladekremen jevnt utover kakebunnen (Den må være helt avkjølt)
- Sett kaken i kjøleskapet et par timer
Sjokoladetrekk/ Topping
- Hvis du vil ha et tynnere trekk halverer du bare oppskriften
- 200 gram mørk kokesjokolade, f.eks 55 % kakaoinnhold.
- 2 ss smør

Fremgangsmåte:
- Ha grovhakket sjokolade og smør opp i en bolle som tåler varme
- Sett denne bollen oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann
- Bunnen av bollen må ikke komme i kontakt med vannet og vannet må ikke fosskoke
- La sjokoladen og smøret smelte langsomt og rør det sammen til det blir en glatt masse
- La blandingen avkjøles noe
- Fordel blandingen forsiktig over sjokoladekremen som må være kald
- Bruk gjerne en gaffel og lag et mønster i sjokoladetrekket

- Sett deretter kaken kjølig og når trekket har stivnet kan du skjære den opp i små biter
