Jeg er skikkelig glad i tomater og bruker dem i mange former. De eneste tomatene jeg ikke liker er soltørkede, synes ikke de smaker tomater i det hele tatt. Da er det noe annet med konfiterte tomater, her kommer smaken av tomater bedre fram enn når tomatene er rå.
Noe av det beste jeg vet som topping på pizza er for eksempel konfiterte tomater og jeg bruker dem også i både salater og som selvstendig tilbehør til mange typer mat. Det er absolutt ikke vanskelig å lage, de lager seg jo egentlig selv. Det er heller ikke så mange måter å lage det på, det eneste som varierer er temperatur og steketid. Her får dere min oppskrift og så kan dere jo prøve dere litt fram med krydder og urter til dere finner den dere liker best.
Jeg har konfitert hvitløk også, det er helt nydelig og får en sødmefull smak og er ikke i nærheten av å være så sterke som rå hvitløk, men denne gangen er det tomatene som er i fokus.
Ingredienser:
- Cherrytomater delt i to
- God olivenolje
- 1 klype sukker
- litt maldonsalt
- litt nykvernet pepper
- litt tørket oregano eller annet krydder
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 120 grader varmluft (kan også bruke lavere temperatur, men da blir tilberedningstiden lenger)
- Legg bakepapir på et stekebrett
- Ta ønsket antall cherrytomater og del dem i to
- Du kan gjerne ta flere enn du skal bruke for det er fint å legge dem på glass og helle over olivenolje – holder seg et par uker i kjøleskapet
- Legg tomatene på stekebrettet og hell over litt god olivenolje
- Dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper
- Dryss også over litt sukker
- Dryss til slutt over litt tørkede eller ferske urter, for eksempel oregano , rosmarin eller basilikum
- Sett brettet midt i ovnen
- La tomatene bake i ca 2 timer
- Nå har du noen utrolig gode tomater du kan kose deg med 🙂
Lager dette i dag med hagens tomater!
Morsomt å bruke det man har dyrket selv 🙂