På nye veier i Barcelona

Barcelona3

Barcelona er nok den byen utenfor Norge jeg har besøkt flest ganger. Der har jeg vært i mange ulike sammenhenger, på mor- og dattertur, på mann og konetur, på tur med elever fra Norge og på tur med studenter i Spania. Settingen har vært forskjellig og også hva vi har foretatt oss. Jeg har blitt sårbent rundt på de ulike attraksjonene, bodd på hostaler, spist på junkfood-steder og alt som hører med når man reiser med ungdom som har lite penger å bruke på mat og heller prioriterer shopping. Jeg har altså opplevd Barcelona på mange forskjellige måter,

Når jeg reiser i privat sammenheng er det selvsagt annerledes, vi liker å bo bra og spise bra – og i dette innlegget vil jeg skrive litt om nye opplevelser vi hadde i Barcelona på den siste turen vår. Jeg har også tidligere skrevet om Barcelona, du finner andre innlegg her https://matogreiser.no/?s=barcelona

Jeg vil også vise til min favorittblogg, Helleskitchen, som har en flott oversikt over gode restauranter og barer i Barcelona. Skal du besøke byen anbefaler jeg at du går inn på innlegget Mine favorittrestauranter i Barcelona for å få en bred oversikt .

Den lille restauranten Estimar er intet mindre enn et funn for oss som er glad i fisk og annen sjømat. Den er vanskelig å finne siden den ligger inne i et av de trange smugene i Barri Gotic. Til og med Google Maps nektet å samarbeide når vi kom langt nok inn i smugene, men vi fant det selvsagt. Restauranten ligger ikke så langt fra St Maria del Mar. Den er stort sett en restaurant for de innfødte, vi var i alle fall de eneste ikke-innfødte der.

Estimar er en liten familiedrevet restaurant, det er plass til 30-35 personer der. Når man kommer inn i lokalet ser man en fiskedisk ved enden av rommet hvor det bugner av mye snadder fra havet.

Fullsizeoutput 40dd

Vi ble anbefalt å velge noen småretter å dele som forrett og deretter hovedrett, og vi fulgte rådet vi fikk.

 

Disse østersene er blant de beste jeg har smakt – de hadde noen dråper med estragoneddik over seg

Fullsizeoutput 40df

 

Ansjoser, veldig store og veldig salte, ikke helt i vår (Jørns) smak. Jeg spiser ikke ansjos så det var egentlig ingen delerett

 Fullsizeoutput 40e0

Små calamares med blekksprutblekkmajo var helt nydelig 

Fullsizeoutput 40e1

 

Til hovedrett valgte vi en John Dory-fisk som visstnok var den beste å velge hvis man var hysterisk redd for fiskebein slik jeg er. Den ble renset på kjøkkenet så jeg fant ikke et eneste bein heldigvis. Og sist, men ikke minst, den var vidunderlig god!

Fullsizeoutput 40e3

 

Deilig tomatsalat ved siden av

Fullsizeoutput 411d

Dessverre klarte vi ikke noen dessert selv om ananasdesserten på nabobordet så vidunderlig ut.

Vi  trivdes veldig godt på denne restauranten og var mer enn fornøyd med både mat og service. Dette blir den første restauranten jeg bestiller bord på neste gang vi skal til Barcelona.

 

Fullsizeoutput 4109

Bodega 1900 er Albert Adriàs lille vermuteria hvor man kan nyte deilige tapas sammen med vermut eller noe annet. Denne restauranten ligger i «restaurantlandsbyen” El Barri i bydelen Paralell. Dette området har etterhvert vokst til å ha 6 ulike topprestauranter, og er nå komplett . Mennene bak er Ferran og Albert Adrià. Du har kanskje ikke hørt om disse herrene? Ferran Adrià er mannen som i sin tid startet restauranten El Bulli og mannen bak Moderne Cuisine.

Sammen med sin bror står han også bak El Barri, men det er Albert som sitter i førersetet siden Ferran nå har nye prosjekter på gang.

Av de 6 restaurantene i El Barri har 3 av dem stjerne i Guide Michelin og de resterende har omtale. Flere stjerner vil sikkert dukke opp.

Når det gjelder Bodega 1900 er det «lillebroren» til Tickets som er en helt unik, morsom og spesiell tapasbar. Om du bare skal spise på en tapasbar i Barcelona må du spise på Tickets. Det er bare et problem, det er utrolig vanskelig å få bord. Vi prøvde i 3 år før vi endelig lyktes. Noen ledige stoler legges ut 3 måneder på forhånd og da må man være kjapp med å bestille, det «enkleste» er å bestille ved midnatt. Anbefaler at dere prøver i alle fall. Du kan lese om vårt besøk på Tickets her. Tickets har 1 stjerne i Guide Michelin.

Men tilbake til Bodega 1900 som altså er lillebroren til Tickets. Her får du også tapas av høy klasse, men mye mindre eksepsjonelle enn på Tickets – og til en helt annen pris også. Men du verden så gode de er. Selve lokalet er lite og koselig og på veggene henger bilder fra tiden med El Bulli.

Fullsizeoutput 410d

Fullsizeoutput 410a

Her kan man velge om man vil bestille tapas fra en meny eller om man vil at servitøren skal velge. Velger man å be servitøren sette sammen må man huske å si fra i god tid før man vil avslutte måltidet. På bordet ved siden av hadde de tydeligvis ikke gjort det og jeg hadde virkelig medfølelse med mannen som ikke bare måtte spise sin egen, men også konas mat. Han spiste når vi kom og han spiste når vi gikk. Stakkars!

Forøvrig er de veldig opptatt av å avdekke hva man ikke tåler eller liker så det skal være minst mulig «fare» for å få noe man ikke vil spise.

 

Nydelig torsk på en saus av friske, pressede tomater og olivenolje

Fullsizeoutput 410c

 

Krabbe på en saus av avocado og urter

Fullsizeoutput 410e

 

Små, frityrstekte fisk

Fullsizeoutput 410f

Fullsizeoutput 4110

 

Champinjong med olivenolje, sitron og urter

IMG 2908

 

Dette altså, det var ufattelig godt. Tomatconsommé, og i posen var det frisk rosmarin.

Fullsizeoutput 4113

 

Fersken og kokosis – vidunderlig godt

Fullsizeoutput 4114

 

Bar Brutal ble vi oppmerksomme på via bloggen til Helle og ramlet inn etter at vi hadde spist middag på Estimar. Fra min side var det kjærlighet ved første blikk. Jeg likte både stemningen og atmosfæren. Stedet har stort utvalg av naturvin for de som liker det, men de har også annen vin. De har også en restaurantdel hvis man skulle bli sulten, eller så enkelt er det egentlig ikke. Stedet har blitt veldig populært og her må bord bestilles i god tid. Vi fikk ikke tid til å spise der denne gangen, men kommer nok til å prøve neste gang.

Dette er nemlig også et av de stedene jeg vil besøke ved neste Barcelonabesøk. Anbefales

 

Ser du at det står Bar Brutal på flaskene?

IMG 2791

Fullsizeoutput 40e5

 

Dr  Stravinsky

Det er ikke hvem som helst som driver denne baren i Barri Gotic. Antonio Naranjo Nevares har  blant annet blitt kåret til Norges beste bartender og han har også vært ansatt på baren 41 grader som drives av Albert og Ferran Adrià. De siste årene har han jobbet på Himkok i Oslo, men flyttet til Barcelona for å åpne bar på vårparten.

Dette er den rareste baren jeg har vært i, det var som å komme inn på et laboratorium med boblende reagensrør, medisinflasker med urter og store glass med ubestemmelig innhold.

Fullsizeoutput 40fd

Fullsizeoutput 41c1

Fullsizeoutput 41c2

Fullsizeoutput 41c3

Denne baren ble en smule FOR spesiell for meg, men Jørn elsket den og utropte den umiddelbart til sin favorittbar i Barcelona. Jeg tror nok grunnen til min reservasjon er at baren representerte noe helt nytt, og jeg pleier som regel å trenge en viss «tilvenningstid» før jeg liker det.

For all del, jeg anbefaler dere å besøke denne baren om dere er i byen. Dere vil oppleve noe helt spesielt. Men den er heller ikke så enkel å finne fram til så bruk Google Maps.

Forøvrig fortalte Antonio at baren nylig var kåret til «Årets nykommer» og «Årets innovatør» i Barcelona.

Vi besøkte også 1-stjerners restauranten Disfrutar mens vi var i byen, men den får sitt eget innlegg.

Som overskriften sier gikk vi nye veier i Barcelona denne gangen siden vi ikke hadde besøkt noen av restaurantene og barene tidligere. Jeg anbefaler samtlige, men er samtidig litt redd for at de skal få for mange turister og dermed miste noe av sjarmen.

[wzslider]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *