Disfrutar – spennende matopplevelse i Barcelona

Disfrutar

Vi har en favoritt i Cadaques, restaurant Compartir, hvor vi har spist i alle fall 5 ganger. Du kan lese om noen av våre besøk HER.  Compartir har fantastisk mat, ikke så rart kanskje siden den drives av 4 tidligere El Bulli-kokker. Da vi fikk høre at de samme kokkene skulle åpne en søsterrestaurant i Barcelona bestemte vi oss for å prøve den også. Og på den siste turen vår gjorde vi det,  og spiste en noenogtyveretters lunch. Litt i meste laget siden jeg ikke var frisk den dagen, men vi klarte i alle fall å komme oss gjennom alle rettene.

Disfrutar er altså søsterrestauranten til Compartir, men absolutt ingen kopi. Imidlertid bygger den på de samme prinsippene – at rettene skal deles og at de bærer med seg noen av elementene fra El Bulli-tiden. Imidlertid er rettene nedtonet mer på Compartir enn på Disfrutar synes jeg. Forøvrig har Disfrutar nå oppnådd 1 stjerne i Guide Michelin.

Fullsizeoutput 41d6

Mottakelsen man får på Disfrutar er utrolig hyggelig uten å virke overdrevet. Da de spurte om vi kjente til konseptet deres og vi fortalte at vi hadde spist på Compartir flere ganger virket de strålende fornøyd. Vi ble tatt med inn i et stort og lyst rom som faktisk heter «A Tribute to Cadaques», og er et usedvanlig vakkert rom. I det rommet er det farger og elementer som skal få tankene til Cadaques. Utenfor er det en stor terrasse hvor man kan kose seg med en drink eller noe annet.

 

Skjermdump fra hjemmesiden

Fullsizeoutput 41db

Restaurantens tilbud består av forskjellige sammensatte menyer hvor de minste er på ca 20 og de største på ca 35 ulike retter. Vi valgte Classic som er en meny bestående av ca 20 retter som har blitt servert på restauranten siden starten og nærmest har blitt klassiske. Vi ble anbefalt dette siden vi ikke hadde spist der tidligere.

 

Dette er hva vi spiste:

Fullsizeoutput 41d5

Nedenfor kan dere se bilder og en kort beskrivelse av de fleste rettene vi spiste.

 

Fullsizeoutput 40e9

Spent Jørn ved inngangsdøren

 

IMG 2807

Frossen coctail med pasjonsfrukt, rom og kaffe

 

IMG 2809

The beet that comes out of the land – rødbetmarengs som først kommer opp når det blir ristet på bollen. i forgrunnen lichtisorbet og roseblader med gin

 

Fullsizeoutput 40eb

Dette er røkt eplecider «kokt» med tørris. Utrolig godt

 

Fullsizeoutput 40ec

På bladet ligger tynne skiver av mango, i den lille posen er det blant annet valnøtter og whisky

 

Fullsizeoutput 40ed

De berømte olivenene som ble skapt på El Bulli i sin tid og har blitt en signaturrett for alle som har hatt tilknytning til den restauranten. Vi har spist dem flere ganger. Man spiser først den grønne som har flytende fyll med olivenolje, fyllet i den sorte er konsentrert appelsinjuice. Overraskelsesmoment!

 

Fullsizeoutput 40ee

Mille-feuille av et eller annet slag, husker ingen detaljer

 

Fullsizeoutput 40ef

«Egget» som består av frityrstekt eggeplomme med varm soppgelé. Fancy og rart

 

Fullsizeoutput 40f0

Disfrutars versjon av ceviche, fantastisk godt

 

 

 

Fullsizeoutput 41dc

En slags pasta carbonara, men pastaen er laget av gelantin og dermed gjennomsiktig. Morsomt

Fullsizeoutput 40f1

Knivskjell med alger og tang. «Sånn passe» smak.

 

Fullsizeoutput 40f2

Lysing med tilbehør. Dette synes jeg var måltidets aller beste rett, smakte helt fantastisk

 

Fullsizeoutput 40f3

Bak ser du et glass med «flytende salat» – kjempegod. «Kakene” i forgrunnen er Tomat med kaviar, veldig rar konsistens, men kraftig tomatsmak

 

Fullsizeoutput 40f4

Her fikk vi sjøkreps med sort hvitløk og perslleskum og enda noe mer

 

Fullsizeoutput 40f5

Ovennevnte rett består av gåselever og mais, også en spesiell smakopplevelse

 

Fullsizeoutput 40f6

Due som sikkert smakte godt, men jeg smakte ikke på den

 

Fullsizeoutput 40f7

Sandwich med mangosorbet, men selsagt ingen alminnelig sandwich. Denne smeltet rett og slett når vi fikk den i munnen

 

Fullsizeoutput 40f8

Dette er Disfrutars versjon av ostekake

 

Fullsizeoutput 40f9

Falske paprika fylt med sjokolademousse, olivenolje og salt ble helt over

 

Fullsizeoutput 40fa

«Bomullstreet» – her er det gjemt noen slags sjokoladeboller inne i sukkerspinn som man må se litt godt etter for å finne

 

Som det fremgår av bildene over er det ikke akkurat vanlig mat man får servert på Disfrutar, her er det eksperimentelle smaker som står i fokus. Det forskes kontinuerlig på å finne fram til nye smaker og konsistenser. Det er en spennende opplevelse som venter her.

Vi har jo opplevd tilsvarende tidligere og blir ikke like overrasket som første gangen, men kan mer nyte og la oss overraske og imponere av det vi får servert. Jeg kan absolutt anbefale et besøk her om dere kommer til Barcelona, men dere må vite hva dere går til. Forventer dere et alminnelig måltid blir dere skuffet.

Det sier seg selv at det koster å spise her, men vi synes absolutt det er verdt å betale for å få en slik opplevelse som man får.

[wzslider]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *