Syltet rødløk smaker veldig godt til mye forskjellig mat, for eksempel hamburger, kylling, leverpostei med mer. Men jeg forbinder syltet rødløk først og fremst med julen. Da brukes den på sylte, til ribbe, medisterkaker og mye annet. Den har en helt spesiell sødme som smaker så utrolig godt, og for meg jul.
Jeg vet at mange foretrekker at løken er litt spicy og tilsetter både chili og ingefær, men jeg tåler ikke så godt dette så jeg dropper det. I stedet bruker jeg grovrevet sitronskall og litt sitronsaft. Deilig.
Ingredienser:
- 6 middels store rødløk
- 1 dl eddik
- 1/2 dl eplemost
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- grovrivet skall av en sitron (husk å skrubbe sitronen)
- saft av 1/2 sitron
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Bland alt til laken og kok opp
- Kutt rødløken i skiver
- Skru av varmen og legg rødløken i laken (kjelen skal fortsatt stå på platen)
- La det hele avkjøles
- Ha rødløken på glass
- Oppbevares i kjøleskap og er holdbar 2-3 uker