Dette er en av mine favoritt-forretter. Den er både enkel å lage, ser fin ut og smaker deilig. Retten er tilsatt chili og er ganske spicy, det er derfor viktig å smake seg frem så den ikke blir FOR sterk. Opprinnelig er oppskriften hentet fra Gourmet for begynnere av Øyvind Hjelle, men jeg har endret litt og tilpasset den til min smak.
Når det gjelder ingredienser vil jeg anbefale å benytte salmalaks siden den skal serveres rå. I motsatt fall må laksen fryses før bruk. Det er også viktig å benytte godt moden mango og avocado ellers smaker det ingenting.
Ingredienser:
- Ca 200 g salmalaks i terninger
- 1 bunt gressløk, finhakket
- ca 2 ss god olivenolje (jeg brukte Olivers)
- salt
- 1 moden avocado i terninger
- 1/2 stor moden mango eller 1 liten i terninger
- 1 rød chili uten frø, finhakket
- 2 vårløk i tynne skiver
- 1-2 ss god olivenolje
- 1 bunt koriander, finhakket
- 3 ts frisk sitronsaft
- salt
- balsamicoeddik, den beste du har
Fremgangsmåte:
- Bland laks, gressløk og olivenolje i en bolle
- Bland sammen avocado, mango og de andre ingrediensene i en annen bolle (ikke balsamicoen)
- Finn frem metallringer eller former i passe størrelse
- Sett metallringen på tallerkenen og ha oppi passe mengde med mangoblandingen
- Bruk stamperen som følger med metallringen og press litt ned
- Legg deretter oppi lakseblandingen og press litt igjen
- Sett dette i kjøleskapet en times tid
- Når det skal brukes trekker du bare metallringen forsiktig av
- Drypp gjerne noen dråper av din beste balsamico ved siden av
- På bildet har jeg pyntet med en drue delt i to og en tynn skive av en agurk på langs (jeg brukte et juliennejern til dette)
Enjoy!
Å nam, dette så supergodt ut! Takk for tipset, dette skal jeg helt klart teste ut 🙂
:o) Ja, det er kjempegodt. Håper du liker det du også.
Hvor får man kjøpt slike metallringer og stamper ?
Jeg kjøpte dem på Kitch’n i Moss, men de har dem nok på Jernia også :o)
Tusen takk for kjempeartig forslag til forrett – Sicey laksetartar. 🙂 jeg serverte den for gjester i går, og det var en suksess. Jegt var litt feig og brukte bare en vårløk og en halv rød chili. men neste gang skal jeg bruke 2 vårløk og en hel chili for vi var alle enige om at det hadde bare gjort retten mer spicy og enda mer spennende – akkurat som oppskriften din. Flott matblogg du har ! Hilsen Tove
Jeg kjøpte formene på Jernia
Så koselig da :o) Enkel forrett som ser ganske “proff” ut :o))
Hei,
Hvor mange personer er dette beregnet for?
Gleder meg til å prøve 🙂
Hilsen Beate
4 personer. Lykke til.