Ovnsbakt kyllinglår fra Holte gård

IMG 1225

Denne retten er en av mine absolutte favoritter. Du verden hvor stor forskjell det er på masseprodusert kylling og disse herlige skapningene fra de ulike småprodusentene rundt omkring. Jeg betaler gladelig dobbelt så mye for disse lekkerbiskene i stedet for å bruke kjedelig og smakløs masseprodusert oppdrettskylling.

Ingredienser:

2 personer:

  • 2 kyllinglår fra Holte gård
  • Olivenolje
  • paprikakrydder
  • spisskummin
  • salt
  • pepper
  • 1fennikel i tynne skiver
  • 1 løk i tynne skiver
  • 1 rød chili, finhakket
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 neve frisk rosmarin
  • saft av 1 sitron


Fremgangsmåte

  • Smør en ildfast form
  • Legg kyllinglårene i formen med skinnet opp
  • Hell litt olje over kyllingen og krydre med paprikapulver, spisskummin, salt og pepper
  • Sett formen i ovnen på 175 grader og la det steke i 40 minutter
  • Skjær og hakk grønnsakene
  • Legg dette rundt kyllinglårene og fortsett å steke i ca 20-30 minutter

IMG 1221

  • Stikk en skarp gjenstand i kyllingen for å sjekke at den er gjennomstekt
  • Er kraften som pipler ut helt blank så er det ferdig
  • Ta ut kyllingen og la det hvile ca 10 minutter

IMG 1224

Ved siden av serverte jeg mandelpoteter som jeg hadde skåret i ganske tykke skiver og stekt i olje i pannen. Sammen med potetene stekte jeg løk, hvitløk og krydder. Jeg brunet først potetene ved høy varme så de fikk skikkelig farge, deretter slo jeg ned varmen og stekte videre sammen med grønnsakene.

Dette var rett og slett knallgodt.

IMG 1223

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.