Wontonsuppe med kylling – en favoritt

IMG 0425

Wontonsuppe er en tradisjonsrik suppe som stammer fra det kantonesiske kjøkkenet. Det er egentlig en dim-sum rett i en kraftig buljong og egner seg både til lunch og middag.

Egentlig skal det brukes svinekjøtt og reker i bollene, men jeg har valgt  bruke kyllingkjøtt i stedet. Wonton-arkene finner du i frysedisken i alle asiatiske forretninger. Om du ikke gidder å lage bollene selv kan du også kjøpe ferdig dim sum som du finner samme sted, men det er jo ikke like godt.

Det er mange oppskrifter på denne suppen, noen bruker kokosmelk eller vanlig melk i den, men den klassiske suppen inneholder bare buljong med urter og grønnsaker.

Det er en enkel suppe å tilberede, men dimsum-bollene er tidkrevende. Når vi lager denne suppen er det som et gruppearbeid, jeg lager selve suppen og Jørn lager bollene.

Jeg har blitt inspirert av oppskrifter jeg har funnet i KK Spis, Familiekokeboka av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen og Enestående Mat , men slik den presenteres her er det min egen.

 

Ingredienser dimsum-boller:

  • 400 gram kvernet kyllingkjøttdeig
  • 1 håndfull hakket koriander
  • Revet skall av en lime
  • 1 ts rød curry-pulver
  • 1/2 rød chili, hakket
  • 1 hvitløkfedd, hakket
  • Salt, ca 1/2 ts
IMG 0396

 

Fremgangsmåte:

  • Rør kjøttdeigen sammen med de andre ingrediensene
  • Krydre med salt
  • Fyll farsen i wontonarkene og lukk deigen rundt fyllet
  • Lim sammen arkene rundt fyllet med enten vann eller egg
IMG 0420

IMG 0422

Ingredienser suppe:

  • 2 ss olje
  • 1 ss rød currypasta
  • 8 dl grønnsaks- eller kyllingfond (evt buljong)
  • Saft av en lime
  • 2-3 vårløk, finsnitter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 tommel ingefær, finhakket eller revet
  • 120 gram gulrot, finkuttet eller raspet
  • 120 gram kål, finkuttet eller raspet
  • 1 ss fishsauce
  • 1 ss soyasauce
  • 6 cherrytomater delt i 4
  • Frisk, finhakket koriander

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i kasserollen og fres hvitløk, chili og ingefær
  • Tilsett kyllingfond
  • Ha i resten av ingrediensene og la suppen småkoke i ca 5 minutter
  • Ta kasserollen av varmen og legg dumplingsene forsiktig i suppen
IMG 0423
  • La dem trekke i ca 5 minutter til de er ferdige
  • Servér med et dryss friske korianderblader
IMG 0424

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.