Denne oppskriften stammer fra programmet 4-stjerners middag på TV Norge for en stund siden. Dette programmet byr jo på litt og hvert, men innimellom kan det være noe som er skikkelg bra. Kyrre Haugen Sydness er en av de positive overraskelsene og jeg har her tatt utgangspunkt i hans oppskrift. Jeg har imidlertid laget min egen vri på den så det er ingen direkte kopi.
Personlig synes jeg denne retten var helt nydelig, den smakte uvanlig og litt eksotisk. Denne kan jeg virkelig anbefale.
Jeg tror at denne oppskriften kan brukes på alle typer hvit fisk, jeg har tenkt å prøve med lange neste gang
Ingredienser:
- 100 g misopaste (kjøpes i innvandrerbutikker)
- 50 g honning
- 10 g sitronsaft
- 10 g sukker
- ca 700 g torskeloin
- 6 ss yoghurt naturell
- 2 ss sweet chilisaus
- 1 lime, saften
- 2 ss løk, hakket
- salt og pepper
- spisskål
- 2 dl soyaolje
- 1 rød chili, hakket
- 2 ss fennikel, hakket
- 1 ss hvitløk, finhakket
Fremgangsmåte:
- Bland misopaste, honning, sitronsaft og sukker
- Del torsken i 4 stykker og pakk den inn i misopasten
- Legg fisken på stekebrett eller i en ildfast form
- Bland yoghurt, chilisaus, limesaft, løk, salt og pepper
- Finstrimle kålen
- Bland kålen inn i yoghurtblandingen
- Bland soyaolje, rød chili, fennikel, hvitløk og kok opp
- Avkjøl og tilsett evt dill
- Sett skreien inn i forvarmet ovn, 200 grader i ca 10 minutter
- Sjekk om torsken flaker seg, la den evt stå et par minutter til
- Server på en seng av finstrimlet kål med oljen rundt
Ved siden av serverte jeg potetmos, men du kan like gjerne bruke ris eller utelate tilbehøret helt.