Stekt kveite med nykål, asparges og hollandaise

IMG 0244

Kveite er en fantastisk fisk som smaker nydelig når den er riktig tilberedt!  Når jeg tilbereder kveite hender det innimellom at den blir for tørr, det skyldes selvsagt at den har vært varmebehandlet for lenge. Jeg har funnet ut at ca 5 minutter er passe tilberedningstid, men i går var den for lenge i pannen igjen og ble dermed for tørr. Bortsett fra det så var måltidet nydelig.

Jeg lurer litt på om jeg skal prøve å lage kveite sous vide, da vil den jo få riktig temperatur, eller om jeg skal dampe den. Noen som har erfaring med disse tilberedningsmetodene?

Kveite:

  • ca 250-300 g kveite per person
  • salt, sitronpepper
  • sitron

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i pannen
  • Salte og pepre kveiten
  • Legg kveiten i pannes
  • Stek ca 4 minutter på ganske høy varme
  • Snu kveiten forsiktog over på den andre siden
  • Stek videre ca 1-2 minutter

 

Hollandaisesaus:

  • 1 ts sukker
  • 250 gram smør
  • 3 eggeplommer
  • saft av 1/2 sitron

Fremgangsmåte:

  • Ha smøret i en kaserolle og smelt ved svak varme
  • Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin sammen med sitronsaft  og appelsinskall
  • La kjøkkenmaskinen gå i 10 sekunder
  • Kjør maskinen videre på lav hastighet og hell i smøret mens maskinen går
  • Sausen vil bli tykk, men den må ikke skille seg
  • Hold den varm og hell over aspargesen
  • Hvis sausen skiller seg får du den sammen igjen ved å vispe kraftig
 

Asparges:

  • Bryt av den nederste delen på aspargesen
  • Ha litt vann i bunnen av kjelen + salt og litt sukker
  • Kok ca 4-5 minutter, men kjenn på aspargesen om den er ferdig

Smørdampet kål:

  • Ha litt vann i en kjele og tilsett 2 ss smør og litt salt
  • Del kålen i 4 og fjern stilken
  • Når vann/ smørblandingen koker har du kålen oppi
  • La dette koke noen minutter til kålen er ferdig
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *