Det er jo ikke jul ennå, så da kan det smake med litt lettere retter. Jeg kan absolutt anbefale disse burgerne, det er nemlig bloggens beste burgere etter min mening;-)
De inneholder massevis av grønnsaker og kan uten problem severes helt vegetariske, men jeg valgte å blande inn laks også. De er raske og enkle å tilberede, det tar bare litt tid å hakke alle grønnsakene. Men dette kan man jo gjøre i en kjøkkenmaskin så går det enda raskere.
Servér dem med det tilbehøret du ønsker. På bildet over har jeg servert dem med mandelpotetstappe og svarte bønner, men jeg har også servert dem med ovnsbakte poteter og med bare en salat. Godt, hjemmebakt hamburgerbrød smaker også deilig ved siden av.
Ingredienser 10-12 burgere:
6-700 gram laks (dette kan altså kuttes ut hvis du vil ha dem vegetariske)
- 1/2 fennikel i små terninger
- 2 polkabeter i små terninger
- 3 gulrøtter i små terninger
- 2 stilker stangselleri i små terninger
- 1/2 squash i små terninger
- 1/ 2 purre, hakket
- 1 rød chili, finhakket
- 3-4 hvitløkfedd, hakket
- 1 neve bladpersille, hakket
- Salt, pepper og evt annet krydder
- 2 egg
- 2 ss potetmel
- Saft av 1/2 sitron
- Olivenolje til steking
Fremgangsmåte:
- Del opp alle grønnsakene og ha over i en bolle
- Tilsett egg og potetmel
- Del laksen i små terninger og ha over i bollen
- Bland godt
- Smak til med urter og krydder
- Prøvestek en liten kake for å se at konsistensen er bra
- Form deretter burgere og stek i pannen til de har fått fin brunfarge
- Legg over i et ildfast fat og etterstek i ovnen
- Har ikke prøvd å fryse dem, men tror ikke det skal være noe problem