Nå som det er jul har vel de fleste pepperkaker i huset. Og noe av det beste som finnes er vel blåmuggost med pepperkaker og fikenmarnelade. Som alt annet er selvsagt det som er hjemmelaget det som smaker best.
Her får du oppskrift på en kjempegod fikenmarmelade som du lager på et blunk.
Fikenmarmelade passer forresten til de fleste typer oster, ikke bare til blåmuggost.
Igredienser:
- 250 g tørkede fiken
- 2,5 dl portvin
- 1/2 dl presset sitron
- 1,5 dl sukker
- 0,5 dl brun sukker
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
Fremgangsmåte:
- Klipp av de korte, harde stilkene
- Legg i bløt i 2-3 timer
- Når de har ligget i bløt klipper du dem opp i små biter
- Ha dette i en kjele sammen med resten av ingrediensene
- La dette koke i 25-30 minutter uten lokk
- Rør innimellom
- Ta kjelen av platen og fjern kanelstangen og stjerneanisen
- Ha den varme marmeladen på varme glass og la de stå på benken til de er avkjølt
- Oppbevares i kjøleskap
- Serveres romtemperert
- Vær obs på at marmeladen tykner når den blir avkjølt