Denne woken er intet mindre enn knallgod, den vil jeg absolutt anbefale deg å prøve. Og så er den i tillegg rask å lagre, og det er jo en god kombinasjon – smaker deilig og er lettvint.
Du kan også benytte svinefilét i denne retten og du kan lage den vegetarisk ved å tilsette bønner i stedet for kylling eller svin.
Oppskriften nedenfor er beregnet til 4, men som vanlig klarte Jørn og jeg å spise opp alt 🙂
Ingredienser:
- 4 kyllingbryst i strimler
- 6 ss søt chilisaus
- 1 løk, hakket
- 1/2 squash, i strimler
- 1 rød chili, hakket
- 4-5 fedd hvitløk, hakket
- 3 vårløk, hakket
- 1 pose eggnudler
- 1 pose ristede pinjekjerner
- 1 dl soyasaus
- Olje til steking
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær kyllingfiletene i strimler og legg dem i en bolle
- Hell over chilisausen og bland godt
- Sett i kjøleskapet en times tid (kan godt stå lenger)
- Rør om innimellom
- Ha olje i pannen og varm opp
- Tilsett løken og surr ved svak varme til den er blank
- Tilsett resten av grønnsakene og la det surre med noen minutter
- Legg løk og grønnsaksblandingen over i en bolle
- Sett opp varmen og tilsett kyllingen sammen med chilisausen
- La dette steke noen minutter til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr (ca 4-5 minutter)
- Hell over soyasusen og la det koke litt inn
- Tilsett løk og grønnsaksblandingen og bland godt
- Varm opp
- Kok imens nudlene, normalt ca 4 minutter eller følg instruksene på pakken
- Når nudlene er ferdigkokt lar du dem stå under rennende vann for å stoppe kokeprosessen
- Bland dem sammen med kyllingblandingen
- Strø til slutt pinjekjernene over
- Pyt gjerne med koriander eller andre urter
- Serveres med chilisaus