Kyllingwok

IMG_6702

 

Denne woken er intet mindre enn knallgod, den vil jeg absolutt anbefale deg å prøve. Og så er den i tillegg rask å lagre, og det er jo en god kombinasjon – smaker deilig og er lettvint.

Du kan også benytte svinefilét i denne retten og du kan lage den vegetarisk ved å tilsette bønner i stedet for kylling eller svin.

Oppskriften nedenfor er beregnet til 4, men som vanlig klarte Jørn og jeg å spise opp alt 🙂

 

Ingredienser:

  • 4 kyllingbryst i strimler
  • 6 ss søt chilisaus
  • 1 løk, hakket
  • 1/2 squash, i strimler
  • 1 rød chili, hakket
  • 4-5 fedd hvitløk, hakket
  • 3 vårløk, hakket
  • 1 pose eggnudler
  • 1 pose ristede pinjekjerner
  • 1 dl soyasaus
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær kyllingfiletene i strimler og legg dem i en bolle
  • Hell over chilisausen og bland godt
  • Sett i kjøleskapet en times tid (kan godt stå lenger)
  • Rør om innimellom
  • Ha olje i pannen og varm opp
  • Tilsett løken og surr ved svak varme til den er blank
  • Tilsett resten av grønnsakene og la det surre med noen minutter
  • Legg løk og grønnsaksblandingen over i en bolle
  • Sett opp varmen og tilsett kyllingen sammen med chilisausen
  • La dette steke noen minutter til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr (ca 4-5 minutter)
  • Hell over soyasusen og la det koke litt inn
 IMG_6698
  • Tilsett løk og grønnsaksblandingen og bland godt
  • Varm opp
  • Kok imens nudlene, normalt ca 4 minutter eller følg instruksene på pakken
  • Når nudlene er ferdigkokt lar du dem stå under rennende vann for å stoppe kokeprosessen
  • Bland dem sammen med kyllingblandingen
IMG_6700
  • Strø til slutt pinjekjernene over
  • Pyt gjerne med koriander eller andre urter
  • Serveres med chilisaus

IMG_6701

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.