Det er flere oppskrifter på lakseburgere her på bloggen og her kommer det enda en. Jeg liker å variere ingrediensene på det jeg serverer, prøve meg frem med forskjellige smaker etc. Disse burgerne smakte fortreffelig, litt annerledes enn andre og var kjappe å lage.
Dessuten ser det fargerikt og fint ut på tallerkenen, noe jeg synes er viktig.
Ingredienser
- 6-700 g laksefilét
- 1 neve ferske urter, jeg brukte koriander og persille
- 3 ss syltet ingefær, hakket
- 1-2 ferske aprikoser, hakket
- 1 rød chili, hakket
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Kjør laksen i en foodprosessor, ikke for lenge
- Bland i de øvrige ingrediensene
- Sett i kjøleskapet ca 30 minutter så smakene får satt seg
- Stek i panne eller på grillen
Tilbehør:
- Salat
- Burgerbrød
- Ovnsbakte eller grillede poteter
- Rømmedressing tilsatt litt dijonsennep og honning