Lakseburgere med aprikoser og ingefær

IMG_6452.jpg

Det er flere oppskrifter på lakseburgere her på bloggen og her kommer det enda en. Jeg liker å variere ingrediensene på det jeg serverer, prøve meg frem med forskjellige smaker etc. Disse burgerne smakte fortreffelig, litt annerledes enn andre og var kjappe å lage.

Dessuten ser det fargerikt og fint ut på tallerkenen, noe jeg synes er viktig.

 

Ingredienser

  • 6-700 g laksefilét
  • 1 neve ferske urter, jeg brukte koriander og persille
  • 3 ss syltet ingefær, hakket
  • 1-2 ferske aprikoser, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Kjør laksen i en foodprosessor, ikke for lenge
  • Bland i de øvrige ingrediensene
  • Sett i kjøleskapet ca 30 minutter så smakene får satt seg
  • Stek i panne eller på grillen

 

Tilbehør:

  • Salat
  • Burgerbrød
  • Ovnsbakte eller grillede poteter
  • Rømmedressing tilsatt litt dijonsennep og honning

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *