Tom Kha Gai-suppe

Tom Kha1

Denne suppen er den mange kjenner som thailandsk kyllingsuppe med masse smak, ingefær, lime, kokos blant annet. Jeg er veldig glad i suppe, og denne er blant favorittene. Den er enkel å lage, og går relativt raskt.

Ingredienser:

1,5 dl kyllingkraft eller vann + buljongterninger

2-3 kyllingfiléter skåret i strimler/ biter

Lemonblader eller litt revet skall av lime

2-3 dl shitakesopp skåret i strimler/biter (kan utelates)

1 tommel hakket, fersk ingefær

1-2 finhakket rød chili

1-2 bokser kokosmelk, ikke den lette

2-3 ss limesaft

2-3 ss fishsauce

1 ss brunt sukker

3-4 vårløk, hakket

1 neve frisk koriander, hakket

1 neve frisk basilikum, hakket

1-2 tomater, hakket

Fremgangsmåte:

Finhakk ingefær, chili og vårløk og ha i kjelen sammen med sopp og limeblader/limeskall

La dette surre sammen en stund

Tilsett resten av ingrediensene (ikke kylling og urter)

La dette småkoke ca 5 minutter

Tilsett kyllingen og mesteparten av urtene

La det småkoke 2 minutter, kyllingen skal såvidt være kokt

Smak til om det trengs mere krydder

Ta i suppetallerkner og dryss resten av urtene og finhakket tomat over

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Tom Kha Gai-suppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *