Denne suppen er den mange kjenner som thailandsk kyllingsuppe med masse smak, ingefær, lime, kokos blant annet. Jeg er veldig glad i suppe, og denne er blant favorittene. Den er enkel å lage, og går relativt raskt.
Ingredienser:
1,5 dl kyllingkraft eller vann + buljongterninger
2-3 kyllingfiléter skåret i strimler/ biter
Lemonblader eller litt revet skall av lime
2-3 dl shitakesopp skåret i strimler/biter (kan utelates)
1 tommel hakket, fersk ingefær
1-2 finhakket rød chili
1-2 bokser kokosmelk, ikke den lette
2-3 ss limesaft
2-3 ss fishsauce
1 ss brunt sukker
3-4 vårløk, hakket
1 neve frisk koriander, hakket
1 neve frisk basilikum, hakket
1-2 tomater, hakket
Fremgangsmåte:
Finhakk ingefær, chili og vårløk og ha i kjelen sammen med sopp og limeblader/limeskall
La dette surre sammen en stund
Tilsett resten av ingrediensene (ikke kylling og urter)
La dette småkoke ca 5 minutter
Tilsett kyllingen og mesteparten av urtene
La det småkoke 2 minutter, kyllingen skal såvidt være kokt
Smak til om det trengs mere krydder
Ta i suppetallerkner og dryss resten av urtene og finhakket tomat over
Bare fortsett med sånne påfunn! Veldig godt. Og frister med en øl attåt.